Το νέο «ψηφιακό φιλμ» που φέρνει νοσταλγία, αναβιώνοντας τις αναλογικές κάμερες

το-νέο-ψηφιακό-φιλμ-που-φέρνει-νοστα-1804216

Τη δυνατότητα σε όσους έχουν τις κλασικές αναλογικές κάμερες να τις χρησιμοποιήσουν με τα σημερινά δεδομένα δίνει το νέο project του Kickstarter. Το «I’m Back Film» είναι ένα «ψηφιακό φιλμ» το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί στις παλιές κάμερες, δίνοντάς τους και πάλι τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν στην ψηφιακή εποχή.

Η έκδοση του 2023 έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με 35mm SLR κάμερες με φιλμ και διαθέτει έναν 20MP Micro Four Thirds αισθητήρα. Είναι βέβαια μόλις το μισό του μεγέθους ενός καρέ φιλμ 35mm, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα ένα crop x2. Για να αντισταθμίσει το crop, το kit περιλαμβάνει έναν wide-angle αντάπτορα για να αποκαταστήσει το εύρος πεδίου του φακού.

Η επιλογή του MFT αισθητήρα έγινε για να περιοριστεί το κόστος, αλλά παρόλα αυτά η Kickstarter τιμή είναι στα €675, η οποία είναι σχετικά υψηλή. Το kit αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούλιο του 2024.

Η κεντρική ιδέα πίσω από το «I’m Back» είναι η χρήση ενός ψηφιακού αισθητήρα στο ρόλο ενός «ψηφιακού φιλμ» για μία vintage κάμερα. Ωστόσο η ενσωμάτωση άλλων προσθέτων όπως επιπλέον ψηφιακά μέρη και η θύρα SD δημιουργεί μία παράταιρη εμφάνιση στην κάμερα. Αρκετοί φωτογράφοι προτιμούν την αυθεντική εμπειρία φωτογράφισης σε φιλμ και την ψηφιοποίησή του αργότερα.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook