Το νέο ωράριο σε εστίαση – διασκέδαση από 3 Ιανουαρίου και το μέτρο που δεν πέρασε

το-νέο-ωράριο-σε-εστίαση-διασκέδαση-α-1277626

Σειρά νέων μέτρων εισηγήθηκε η Επιτροπή των Ειδικών. Έρχονται αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας σε εστίαση και διασκέδαση

Πολύωρη ήταν η σύσκεψη των Ειδικών η οποία τελικά συνεδρίασε μετά από πολλές εβδομάδες «απουσίας» και πρότεινε σειρά νέων μέτρων ώστε να προλάβουμε και επί της ουσίας να «φρενάρουμε» την επέλαση της μετάλλαξης Ομικρον. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης με τους ειδικούς να προτείνουν να κλείνουν όλα στις 12 το βράδυ.

Στην Επιτροπή έπεσε και η πρόταση η λειτουργία τους να ολοκληρώνεται στη 1 τα μεσάνυχτα, ωστόσο φαίνεται πως υπερίσχυσε η πρώτη πρόταση.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με μέλη της Επιτροπής με τα οποία συνομίλησε το iEidiseis, φάνηκε η έκδηλη ανησυχία τους για τη μετάλλαξη Ομικρον αλλά και για όσα θα ζήσουμε τις επόμενες (λίγες) εβδομάδες.

Όπως τονίζουν «η αύξηση των κρουσμάτων που θα καταγράφει και ο ΕΟΔΥ θα είναι ραγδαία και δεν αποκλείεται το «πικ» να έρθει μεταξύ 10 και 20 Ιανουαρίου» πολύ νωρίτερα, δηλαδή σε σχέση με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Επιτροπή ζήτησε οι αγώνες ποδοσφαίρου να γίνουν χωρίς θεατές και ενώ ήταν μια απόφαση που πέρασε κατά πλειοψηφία η κυβέρνηση είπε τελικά ένα… μεγάλο όχι.

Αναλυτικά τα μέτρα που εισηγήθηκαν οι Ειδικοί και θα ανακοινώσει την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης.

-Ματαίωση όλων των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοικτούς χώρους (φεστιβάλ, events κλπ)

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

-Υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας KN-95 ή διπλή στα σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

-Όσοι ταξιδιώτες έρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή του θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ.

Από 3 Ιανουαρίου τα μέτρα που εισηγήθηκαν είναι:

-Περιορισμοί στη λειτουργία ωραρίων σε εστίαση και διασκέδαση

-Περιορισμοί ατόμων ανά τ.μ σε κλειστούς χώρους

-Επέκταση τηλεργασίας

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κ. Πλεύρης από τη Βουλή αναφέρθηκε και στον υποχρεωτικό εμβολιασμό υπογραμμίζοντας:

«Εξετάζεται σοβαρά από την κυβέρνηση η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για να συνεχίσουν να εργάζονται οι υγειονομικοί της πρώτης γραμμής. Η εξέλιξη της πανδημίας δείχνει ότι πρέπει να παραταθεί το μέτρο αναστολής εργασίας μέχρι 31/3/2022.

Το μέτρο θα επαναξιολογηθεί τότε, και εξετάζεται σοβαρά να καταστεί υποχρεωτικό για όσους παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ. Θα πρέπει σε αυτό το τρίμηνο να αποφασίσουν. Θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι όσο διαρκεί η πανδημία. Εξετάζεται να μη δοθεί άλλη παράταση του κράτους στο μέτρο της αναστολής και δεν θα μπορέσουν να παρέχουν πλέον την εργασία τους.

Είναι ξεκάθαρο αυτό. Συνεπώς όλοι αυτοί που βρίσκονται σε αναστολή καλούνται αυτό το τρίμηνο να πάρουν την απόφασή τους αν θα κάνουν το εμβόλιο για να συνεχίσουν να εργάζονται ή αν θα θέσουν τον εαυτό τους εκτός εργασίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης».

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook