Το νεαρό ζευγάρι Κρητικών που… γυρίζει τον κόσμο | Photos

Δύο νέοι άνθρωποι από την Κρήτη, η Βασιλική Παπακωνσταντή (από την Παλαιόχωρα και το Ρέθυμνο) και ο Γιώργος Τσαγκαράκης (από το Ηράκλειο), έχουν καταφέρει να ασχολούνται με αυτό που για πολλούς μοιάζει άπιαστο όνειρο.

Ταξιδεύουν στον κόσμο -είναι travel bloggers- και μοιράζονται τις εμπειρίες τους από τα πολλά (και συναρπαστικά!) μέρη στα οποία έχουν βρεθεί. Η Βασιλική και ο Γιώργος μιλούν στα “Χ.ν.” για το πώς προέκυψε η ενασχόλησή τους με τον travel blogging, μας προτείνουν ταξιδιωτικούς προορισμούς, μας επισημαίνουν τις δυσκολίες του να ταξιδεύεις σε καιρό πανδημίας αλλά μας αποκαλύπτουν και τον επόμενο προορισμό τους!

Είστε travel bloggers, πως προέκυψε η συγκεκριμένη ενασχόληση;
Η συγκεκριμένη ενασχόληση ξεκίνησε σαν ιδέα το 2015 κατά την διάρκεια ενός κοινού ταξιδιού στην Ινδονησία. Αναζητώντας πληροφορίες για τον προορισμό μας στα ελληνικά διαπιστώσαμε ότι υπάρχει έλλειψη. Επίσης, οι κλασσικοί ταξιδιωτικοί οδηγοί θυμίζουν πολλές φορές ένα «κουτί» συγκεκριμένων πληροφοριών. Οπότε προχωρήσαμε στη δημιουργία ενός 4:16 ΜΜtravel blog που να δίνει έμπνευση αλλά και πρακτικότητα, με ένα προσωπικό άγγιγμα. Όλο αυτό ξεκίνησε τέλη του 2015 και αναπτύσσεται μέχρι σήμερα με ανανεωμένο υλικό.

Για πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα να ταξιδεύουν αυτό που κάνετε φαίνεται μαγικό. Έχετε αντιμετωπίσει δυσκολίες στα ταξίδια σας;
Το ταξίδι από μόνο του είναι μία μαγική διαδικασία αν το αγκαλιάσεις. Ωστόσο, δεν είναι όλα ρόδινα και ιδίως στην δική μας περίπτωση όπου πολλά ταξίδια είναι για επαγγελματικούς λόγους. Όταν λοιπόν το ταξίδι είναι δουλειά, υπάρχουν υποχρεώσεις, δεν το απολαμβάνεις το ίδιο. Και πάλι βέβαια αγαπάμε αυτό που κάνουμε οπότε ναι μεν η εμπειρία του ταξιδιού αλλάζει αλλά ένα μεγάλο κομμάτι της μαγείας του παραμένει.
Άλλες δυσκολίες που προκύπτουν, ιδίως όταν ταξιδεύεις για μεγάλο διάστημα είναι το ότι χάνεις την ρουτίνα σου και δυσκολεύεσαι να κρατήσεις καλές συνήθειες, όπως διατροφή και άσκηση. Επίσης, πρέπει να μάθεις να είσαι ευέλικτος γιατί τα πράγματα σπάνια πάνε βάση σχεδίου.

Έχετε πει σε κάποια από τις περιοχές που έχετε επισκεφθεί «εδώ θα μπορούσαμε να μείνουμε μόνιμα»;
Η αλήθεια είναι πώς το έχουμε πει. Για παράδειγμα στην Ινδονησία σε ένα νησί. Βεβαίως αντιλαμβανόμαστε το ρομαντικό της υπόθεσης μιας και είναι αλλιώς να πηγαίνεις κάπου για ένα μήνα και αλλιώς να μένεις μόνιμα.
Δεν σου κρύβουμε ότι φλερτάρουμε με την ιδέα να περνάμε μερικούς συνεχόμενους μήνες εκτός Ελλάδος κάθε χρόνο, όπως κάναμε φέτος ταξιδεύοντας στην Λατινική και την Κεντρική Αμερική.

Τι θα προτείνατε ως πρώτο ταξίδι για κάποιον που αγαπάει την περιπέτεια αλλά και για κάποιον που δεν του αρέσουν οι “extreme” καταστάσεις;
Για κάποιον που αγαπάει την περιπέτεια και είναι στα «πρώτα» του ταξιδιωτικά βήματα θα προτείναμε την Ισλανδία. Εξωπραγματική φύση και αρκετές ευκαιρίες για εξερεύνηση και περιπέτεια. Ιδανικά ο γύρος της Ισλανδίας με campervan. Για κάποιον που του αρέσουν οι πιο ήπιες εμπειρίες από άποψη περιπέτειας θα προτείναμε την Ιαπωνία – ένα ταξίδι εμπειρία, διαφορετικά για κάτι πιο κοντά σε εμάς γαστρονομικό ταξίδι στην Σικελία.

Αν σας ζητούσε κάποιος από μία επαρχιακή πόλη όπως είναι τα Χανιά, μία συμβουλή για να ξεκινήσει το όνειρό του που είναι να ταξιδεύει, τι θα του λέγατε;
Το ταξίδι ναι μεν είναι ένα προνόμιο, ιδίως αν υπολογίσουμε τον παράγοντα εθνικότητα και το διαβατήριο που κρατάς αλλά για πολλούς είναι και πρόκληση οικονομική. Ωστόσο, όσον αφορά στο οικονομικό κομμάτι τα ταξίδια έχουν γίνει πιο εφικτά. Από εκεί και πέρα πολλοί θέλουν μία ώθηση παραπάνω. Δεν βρίσκουν παρέα να ακολουθήσει, αλλά δεν θέλουν να το κάνουν μόνοι, κάποιο προορισμοί που θέλουν να δουν από κοντά τους τρομάζουν κλπ. Η δική μας συμβουλή είναι κάνε ένα βήμα τη φορά. Έξω από τη ζώνη της άνεσής σου, θα βρεις έναν καινούργιο συναρπαστικό κόσμο. Και ο κόσμος δεν είναι τόσο τρομακτικός όσο νομίζουμε. Αν τώρα ο προβληματισμός περιορίζεται στο οικονομικό κομμάτι προτείνουμε να διαβάσει το ηλεκτρονικό βιβλίο μας «Πώς να ταξιδέψεις τον κόσμο με έναν ελληνικό μισθό»!

Τι επιπτώσεις είχε σε εσάς η πανδημία; Είχατε σχέδια που ίσως τα αλλάξατε λόγω πανδημίας;  Ναι, βεβαίως είχαμε. Ωστόσο, δεν απογοητευτήκαμε. Η ανθρωπότητα είχε να αντιμετωπίσει στο σύνολο της κάτι μεγαλύτερο από εμάς. Πρέπει να αναγνωρίζεις τις προτεραιότητες στην ζωή. Προσωπικά το είδαμε σαν μία ευκαιρία ανασυγκρότησης αλλά και ξεκούρασης. Απολαύσαμε το κενό. Τον να μην τρέχεις συνέχεια και αυτό επέτρεψε στο μυαλό μας να γίνει πιο παραγωγικό. Κάθε μεγάλη κρίση φέρνει και αλλαγές, κάποιες εκ των οποίων θετικές.

Μία θέα, ένα φαγητό ή μία εικόνα που θα σας μείνει αξέχαστη από τα ταξίδια σας;
Είναι πραγματικά αμέτρητες… Θα μείνουμε στα τελευταίο τρίμηνο ταξίδι μας. Οι πιο δυνατές εμπειρίες ζωής ήταν η ανάβαση σε ενεργό ηφαίστειο στην Γουατεμάλα (το Fuego), το οποίο είδαμε να εκρήγνυται, η πτήση πάνω από το Blue Hole στο Μπελίζ και βεβαίως τα νησιά Γκαλάπαγκος με την υπέροχη χλωρίδα και πανίδα.

Επόμενος σταθμός; Στην Κεντρική Ασία!

Εχετε συγκεκριμένους “ρόλους” στα ταξίδια σας; (π.χ. ένας να τραβάει τις φωτογραφίες, ένας τα βίντεο, ποιος κάνει μοντάζ κτλ;) Ναι, βεβαίως και έχουμε γιατί ουσιαστικά τρέχουμε μία επιχείρηση και για να λειτουργήσει σωστά ο καθένας πρέπει να ξέρει τι να κάνει. Για παράδειγμα το κομμάτι του filmmaking το έχει αναλάβει ο Γιώργος, ενώ το κομμάτι του blog, δηλαδή τα κείμενα η Βασιλική. Αντίστοιχος διαχωρισμός υπάρχουν σε όλους τους τομείς. Το τεχνικό, το finance, social media, επικοινωνία κ.λπ. Ωστόσο, συζητάμε τα πάντα!

Ταξίδια εντός Ελλάδα κάνετε; Ναι κάνουμε! Δεν γίνεται να παραλείψουμε την Ελλάδα.
Αυτή την στιγμή μάλιστα βρισκόμαστε στην Πάρο και ετοιμαζόμαστε για Πελοπόννησο. Τόσες ομορφιές και τόσα μέρη ακόμη να ανακαλύψουμε.

O λογαριασμός του Γιώργου και της Βασιλικής στο instagram είναι yabatravellers
Η ιστοσελίδα τους https://yabatravellers.com/
Το κανάλι τους στο youtube: Yabatravellers

haniotika-nea.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθησαν επτά αστυνομικοί για την αιματηρή συμπλοκή στο Πέραμα
Επόμενο άρθροΠρώτη νίκη για φέτος για τον ΝΟΧ ANEK LINES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ