Το ΝΑΤΟ «σφυροκοπά» την Τουρκία! Όλες οι χώρες ζητούν εκεχειρία

το-νατο-σφυροκοπά-την-τουρκία-όλες-ο-938378

Σε σφυροκόπημα της Τουρκίας για την εισβολή στην Συρία εξελίχθηκε η συνεδρίαση του ΝΑΤΟ, σε επίπεδο αντιπροσώπων των 29 χωρών-μελών.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές με τις οποίες συνομίλησε το OnAlert.gr, δεν υπήρξε ούτε μία φωνή που να μην είναι από επικριτική έως επιθετική απέναντι στην επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» της Τουρκίας στην Συρία.

Η Τουρκία βρέθηκε απομονωμένη, με τους εκπροσώπους των υπολοίπων χωρών-μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να ζητούν να μάθουν επιτακτικά πότε θα τερματιστεί η επιχείρηση, ζητώντας από την Άγκυρα να κηρύξει εκεχειρία.

Κύρια σημεία της κριτικής για την στάση της Τουρκίας ήταν ο κίνδυνος να τιναχτεί στον αέρα ό,τι μέχρι τώρα έχει επιτευχθεί στην μάχη του Δυτικού κόσμου απέναντι στους τζιχαντιστές του ISIS, με αποτέλεσμα να «αναστηθεί» από τις στάχτες της η τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και το γεγονός ότι τίθενται εν αμφιβόλω οι μέχρι σήμερα συσχετισμοί δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή.

Πάντα κατά τις ίδιες πηγές, η σφοδρότητα των αντιδράσεων απέναντι στην στάση της Τουρκίας και την άρνησή της να δεχθεί μια εκεχειρία, ήταν σχεδόν πρωτοφανής.

Η ολομέτωπη επίθεση στην Τουρκία έχει ξεχωριστή σημασία, με δεδομένη την άφιξη στην Άγκυρα του Αμερικανού Αντιπροέδρου και του υπουργού Εξωτερικών, με τους οποίους –παρά τις αρχικές παλινωδίες– θα συναντηθεί ο Ταγίπ Ερντογάν.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο  υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε σήμερα πως ο ίδιος και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς έχουν σκοπό η Τουρκία να σταματήσει τις επιθέσεις της στη Συρία.

Πηγή: OnAlert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook