Το «ναι μεν αλλά» του Μητσοτάκη για τους 16.000 νεκρούς του 2021

Στην «ζυγαριά» με την ανοικτή οικονομία έβαλε ο Πρωθυπουργός τους 16.000 νεκρούς από 6την πανδημία στην Ελλάδα το 2021 κατά την συνέντευξή του στο «Ενώπιος Ενωπίω»

Αλλά αυτά είναι μάλλον λεπτομέρειες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ναι θρηνήσαμε πολλούς νεκρούς», πάλι καλά που το ψέλλισε ο Πρωθυπουργός στο «Ενώπιος Ενωπίω».

Αλλά… «ταυτόχρονα» (σ.σ. λες και η ανθρώπινη ζωή μπορεί να μπει στο ζύγι και να συγκριθεί!)… «εμβολιάσαμε», «κρατήσαμε την οικονομία ανοιχτή», «δεν κάναμε lockdown» (σ.σ. fake news), «σώσαμε τον τουρισμό», «είχαμε εξαιρετική ανάπτυξη»…

«Όμως ταυτόχρονα, έχουμε και το 82% των ενηλίκων οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί. Αν με ρωτούσατε πριν από έναν χρόνο αν θα φτάναμε σε αυτό το ποσοστό, θα σας έλεγα πως δύσκολα θα φτάναμε σε αυτό το ποσοστό. Συνεργάστηκε η ελληνική κοινωνία, έκανε το αυτονόητο, με λίγες εξαιρέσεις οι οποίες μειώνονται κάθε μέρα και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να μειωθούν κι άλλο. Ταυτόχρονα κρατήσαμε την οικονομία ανοιχτή, δεν κάναμε lockdown (σ.σ. οι τέσσερις πρώτοι μήνες του 2021 τι ήταν δηλαδή; ), σώσαμε τον τουρισμό και είχαμε και μια ανάπτυξη εξαιρετικά υψηλή η οποία θα ξεπεράσει σίγουρα το 7%. Ταυτόχρονα, ναι, θρηνήσαμε πολλούς νεκρούς».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ