Το μυστήριο με τις δίδυμες που πετάχτηκαν στη μέση ενός αυτοκινητοδρόμου πριν μαχαιρώσουν μέχρι θανάτου έναν περαστικό

το-μυστήριο-με-τις-δίδυμες-που-πετάχτη-1445320

Ήταν Μάιος του 2008 όταν οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου βρέθηκαν αντιμέτωπες με μία από τις πιο παράξενες υποθέσεις στην ιστορία των ατυχημάτων σε αυτοκινητοδρόμους που εξελίχθηκε σε μία τυφλή δολοφονία που κανείς δεν έχει εξηγήσει πώς προέκυψε ή γιατί δεν αποφεύχθηκε.

«Θα σου κλέψουν τα όργανά σου!» ουρλιάζει η Σαμπίνα Έρικσον , πριν τρέξει προς την αντίθετη κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Μ6, έχοντας ήδη χτυπηθεί μετωπικά από ένα Volkswagen. Η δίδυμη αδερφή της, Ούρσουλα, με τα πόδια τσακισμένα από το φορτηγό που μόλις την είχε παρασύρει, φτύνει και ουρλιάζει τους τραυματιοφορείς στην άκρη του δρόμου.

Δεκατέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο κόσμος έμαθε για τις δίδυμες αδερφές Έρικσον. Το ζήτημα είναι ότι η ιστορία έγινε γνωστή καθώς μεταδόθηκε σε εκατομμύρια τηλεθεατές αρχικά από την εκπομπή, «BBC Traffic Cops» και στη συνέχεια στο ντοκιμαντέρ του BBC, «Madness in the Fast Lane» (2010). Είναι επίσης ένα δημοφιλές θέμα στις ενότητες συνωμοσίας και μυστηρίου του Reddit. Παρόλο που έχουν περάσει τόσα χρόνια κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα γιατί συνέβη αυτό το χάος το οποίο διήρκησε συνολικά δύο ημέρες στα West Midlands του Ηνωμένου Βασιλείου την άνοιξη του 2008.

Πώς ξεκίνησαν όλα – Το ταξίδι στο Λίβερπουλ

Οι αρχές έχουν καταλήξει σε ένα κοινά αποδεκτό χρονοδιάγραμμα των γεγονότων το οποίο όμως δεν έχει βοηθήσει και ιδιαίτερα στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Η ιστορία ξεκινά την Παρασκευή, 16 Μαΐου, όταν η Σαμπίνα και η Ούρσουλα Έρικσον, δύο Σουηδές στα 30 τους, ταξίδεψαν στο Λίβερπουλ — πιστεύεται ότι με πλοίο, αν και κανείς στο εν λόγω πλοίο δεν εμφανίστηκε ποτέ για να επιβεβαιώσει ότι τις είδαν —από το σπίτι της Σαμπίνα στο Μάλλοου της Ιρλανδίας. Η Ούρσουλα είχε ταξιδέψει από το σπίτι της στις ΗΠΑ για να επισκεφτεί τη δίδυμη αδερφή της.

Μόλις έφτασαν στο Λίβερπουλ (πιστεύεται, στις 8:30 π.μ. του Σαββάτου 17 Μαΐου) πήγαν και οι δύο στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Άννας, όπου η Σαμπίνα κατήγγειλε ότι είχε ανησυχίες για την ασφάλεια των παιδιών της πίσω στην Ιρλανδία.

Η αστυνομία ήρθε σε επαφή με αστυνομικούς στο Δουβλίνο και υποσχέθηκε να παρακολουθήσει την καταγγελία.

Στις 11:30 π.μ., η Σαμπίνα και η Ούρσουλα επιβιβάστηκαν σε ένα πούλμαν National Express με προορισμό το Λονδίνο. Και πάλι, κανένας άλλος ταξιδιώτης δεν εμφανίστηκε ποτέ για να πει ότι ήταν επίσης σε αυτό το πούλμαν.

Οι αδερφές άφησαν το πούλμαν στο πρατήριο Keele – το οποίο δεν είναι προγραμματισμένη στάση – είτε επειδή αισθάνονταν αδιαθεσία, όπως αναφέρεται στην αναφορά της αστυνομίας που θα ακολουθούσε, είτε επειδή, όπως ισχυρίστηκε ο οδηγός του λεωφορείου, «ενεργούσαν χωρίς λογική».

Η τελευταία ιστορία λέει ότι και οι δύο κράτησαν τις τσάντες τους, αφού αρνήθηκαν να τις βάλουν στο χώρο αποσκευών, και ότι ο οδηγός ζήτησε να ψάξουν τις αποσκευές τους. Όταν αρνήθηκαν, τις διέταξε να περάσουν έξω από το όχημα.

Μόλις μπήκαν στο πρατήριο, κατευθύνθηκαν στο πίσω μέρος του συγκροτήματος. Ο υπεύθυνος, επίσης θορυβημένος από τη συμπεριφορά τους, κάλεσε την αστυνομία. Η ανησυχία του ήταν ότι οι δίδυμες μετέφεραν εκρηκτικά. Η αστυνομία ήρθε να μιλήσει στις γυναίκες. Έχοντας πεισθεί ότι δεν αποτελούσαν απειλής, είτε για το πρατήριο καυσίμων είτε για τους ίδιους, η αστυνομία τις άφησε να φύγουν.

Από το πούλμαν στην πρώτη επαφή με την αστυνομία και στο… χάος

Αυτό που συνέβη στη συνέχεια ήταν ακόμη πιο περίεργο. Έχοντας φαινομενικά εγκαταλείψει το πρατήριο με τα πόδια, οι δύο αδερφές εντοπίστηκαν από κάμερα ασφαλείας να περπατούν στη μέση του αυτοκινητόδρομου Μ6.

Προσπάθησαν να διασχίσουν το δρόμο, με τη Σαμπίνα να δέχεται χτύπημα από ένα κόκκινο σεντάν SEAT León. Αστυνομικοί της Υπηρεσίας Αυτοκινητοδρόμων κατευθύνθηκαν στο σημείο, όπως και η Ομάδα της Κεντρικής Αστυνομίας Αυτοκινητοδρόμων, με κάμερες από το πρόγραμμα Τροχονόμων που ακολουθούσαν τη μονάδα εκείνη τη στιγμή.

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν τις αδερφές με την κατάσταση να φαίνεται ήρεμη. Οι αδερφές στάθηκαν καπνίζοντας και κουβέντιαζαν ευγενικά. Η συνέχεια όμως ήταν χαοτική.

Η Ούρσουλα έτρεξε ξαφνικά στο δρόμο, με το παλτό της να τραβιέται από έναν αστυνομικό καθώς προσπαθούσε να ελευθερωθεί. Ξέφυγε και βρέθηκε στη μέση του αυτκονητοδρόμου όπου και χτύπησε στο πλάι ενός φορτηγού που έτρεχε με 90 χλμ/ώρα.

Δευτερόλεπτα αργότερα, η Σαμπίνα πήδηξε στο δρόμο, μπαίνοντας μέσα από το παρμπρίζ ενός Volkswagen Polo. Τα πόδια της Ούρσουλα ήταν τσακισμένα. Η Σαμπίνα ήταν αναίσθητη για περίπου 15 λεπτά. Κατά κάποιο τρόπο επέζησαν και οι δύο.

Το παραλήρημα για την κλοπή των οργάνων και το νοσοκομείο

Αφού κλήθηκε ασθενοφόρο, η Σαμπίνα άρχισε να επανέρχεται και άρχισε να φτύνει τον αστυνομικό που προσπαθούσε να τη βοηθήσει. Εκείνη ούρλιαξε, «Σε αναγνωρίζω — δεν είσαι αληθινός». Άρχισε να παραληρεί ότι θα της κλέψουν τα όργανα. Στη συνέχεια, ως εκ θαύματος, σηκώθηκε στα πόδια της και άρχισε να ουρλιάζει για τη βοήθεια της αστυνομίας, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι η αστυνομία ήταν ήδη εκεί. Η Σαμπίνα άρχισε να ρωτά: «Γιατί με σκοτώνεις;» ενώ γρονθοκόπησε έναν αστυνομικό στο πρόσωπο και πήδηξε στον επόμενο αυτοκινητόδρομο. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να την περιορίσουν.

Οι αδερφές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η Ούρσουλα, είχε και τα δύο της πόδια σπασμένα. Η Σαμπίνα, χωρίς να έχει τραυματιστεί, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για να υποβληθεί σε ανάκριση. Ήταν πολύ πιο ήρεμη σε αυτό το σημείο. Μάλιστα σχολίασε σε έναν αξιωματικό: «Στη Σουηδία λέμε ότι ένα ατύχημα σπάνια συμβαίνει μόνο του. Συνήθως ακολουθεί τουλάχιστον ένα ακόμη—ίσως δύο».

Την επόμενη μέρα, η Σαμπίνα αφέθηκε ελεύθερη από το δικαστήριο. Παραδέχθηκε την ενοχή της για τις κατηγορίες της επίθεσης σε έναν αστυνομικό και της παράβασης στον αυτοκινητόδρομο και καταδικάστηκε σε κράτηση μιας ημέρας. Έχοντας περάσει μια ολόκληρη νύχτα στο αστυνομικό τμήμα, κρίθηκε ότι είχε εκτίσει την ποινή της. Όπως αναφέρει το Vice, είναι αξιοσημείωτο ότι δεν είχε γίνει πλήρης ψυχιατρική αξιολόγηση της γυναίκας.

Η Σαμπίνα ήταν πλέον εγκλωβισμένη σε μια πόλη της Αγγλίας στο Στόουκ, φορώντας την πράσινη μπλούζα της Ούρσουλα και κουβαλούσε τα υπάρχοντά της—συμπεριλαμβανομένου ενός φορητού υπολογιστή και 1.000 λίρες σε μετρητά—σε μια διάφανη πλαστική σακούλα, την οποία παρείχε η αστυνομία.

Η δολοφονία ενός άσχετου

Γύρω στις 7 μ.μ., δύο ντόπιοι άντρες βγήκαν βόλτα με έναν σκύλο τους οποίους σταμάτησε η Σαμπίνα. Ήταν ο Γκλεν Χόλινσχεντ, 54 ετών, πρώην αεροπόρο της RAF και ο φίλος του Πίτερ Μόλι. Η γυναίκα ήταν φανερά ταραγμένη και ρώτησε αν υπήρχε κάποιο ξενοδοχείο εκεί κοντά. Ο Γκλεν πρότεινε να πάνε πίσω στο σπίτι του μέχρι να ηρεμήσει. Η Σαμπίνα ήταν νευρική, αλλά συμφώνησε.

Μόλις έφτασε εκεί, δεν μπορούσε να σταματήσει να κοιτάζει έξω από το παράθυρο. Πρόσφερε στους δύο άντρες ένα τσιγάρο, προτού τους αρπάξει από το στόμα πριν προλάβουν να το ανάψουν, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να «δηλητηριαστούν».

Η Σαμπίνα έμεινε τη νύχτα. Την επόμενη μέρα, γύρω στις 7:40 μ.μ., ο Γκλεν έφτιαξε λίγο φαγητό, προτού βγει έξω για να ρωτήσει τον γείτονά του, Φρανκ Μπουθ, αν μπορούσε να δανειστεί φακελάκια τσαγιού. Λίγο αργότερα, τρεκλίζοντας έξω, αιμορραγούσε, λέγοντας στον Φρανκ: «Με μαχαίρωσε». Τα τελευταία του λόγια πριν πεθάνει, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, ήταν: «Φρόντισε τον σκύλο μου για μένα».

Η Σαμπίνα τράπηκε σε φυγή αλλά εντοπίστηκε να τρέχει λίγα μέτρα πιο κάτω. Αργότερα ειπώθηκε ότι χτυπούσε τον εαυτό της με ένα σφυρί σε τακτά, αν και ακανόνιστα, διαστήματα. Τελικά, έφτασε σε μια γέφυρα, όπου πήδηξε από ύψος 13 μέτρων στον αυτοκινητόδρομο Α50, σπάζοντας και τους δύο αστραγάλους και το κρανίο της.

Ήταν η τελευταία πράξη τρέλας που θα έκανε η Σαμπίνα Έρικσον — αν και σίγουρα όχι το τέλος της τρέλας.

Η δίκη και ένα μυστήριο που παραμένει… μυστήριο

Η σαμπίνα συνελήφθη ως ύποπτη δολοφονίας, ενώ ανάρρωνε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του North Staffordshire, στις 9 Ιουνίου. Ακόμα σε αναπηρικό καροτσάκι, πήρε εξιτήριο στις 11 Σεπτεμβρίου, κατηγορήθηκε και τέθηκε υπό κράτηση την ίδια μέρα.

Η Ούρσουλα αφέθηκε ελεύθερη τον ίδιο μήνα. Επέστρεψε στην Αμερική, μέσω κάποιου χρόνου που πέρασε στη Σουηδία. Η ίδια δεν κατηγορήθηκε ποτέ για κάποιο έγκλημα, τώρα είναι μέλος της εκκλησίας Sacred Heart στο Belle Vue της Ουάσιγκτον.

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2009, η Σαμπίνα ομολόγησε την ενοχή της για ανθρωποκτονία με μειωμένη ευθύνη. Δεν υπήρχε καμία εξήγηση. Κάθε ερώτηση που της τέθηκε είχε την απάντηση «κανένα σχόλιο». Το βίντεο από τον αυτοκινητόδρομο Μ6 δεν προβλήθηκε ποτέ. Η εισαγγελία και η υπεράσπιση υποστήριξαν ότι δεν είχα σώας τας φρένας τη στιγμή της δολοφονίας, αν και όχι τη στιγμή της δίκης.

Η υπεράσπιση ισχυρίστηκε ότι η Σαμπίνα ήταν δευτερεύων πάσχων από Folie à deux, γαλλικά για «μια τρέλα των δύο», συνεχίζοντας να ισχυρίζεται ότι είχε «λάβει» παράνοια από τη δίδυμη αδερφ΄πη της Ούρσουλα. Η εισαγγελία στο Nottingham Crown Court το αποδέχτηκε και καταδίκασε τη γυναίκα σε 5 χρόνια φυλάκιση.

Το γιατί μαχαιρώθηκε ο Γκλεν Χόλινσχεντ , είναι απίθανο να μάθουμε ποτέ. Από την αποφυλάκισή της και μετά, το 2011, η Σαμπίνα Έρικσον έχει εξαφανιστεί. Το πού βρίσκεται είναι άγνωστο.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook