Το μυστικό με την κουβέρτα στο κρεβάτι του ξενοδοχείου που δε θα σου πει κανείς

το-μυστικό-με-την-κουβέρτα-στο-κρεβάτι-1437345

Συχνά συμβαίνει να πρέπει να διανυκτερεύσουμε σε κάποιο ξενοδοχείο το χειμώνα ή το καλοκαίρι είτε για δουλειά είτε για διασκέδαση. Τα ξενοδοχεία φροντίζουν, βέβαια, για την καθαριότητά τους αλλά σίγουρα η διαμονή δεν είναι σαν το σπίτι σου. Δεν υπάρχει εξάλλου ο χρόνος ώστε να προλάβουν να καθαρίσουν τόσο πολύ σχολαστικά την κάθε γωνιά μέσα στο δωμάτιο.

Υπάρχει κάτι που γίνεται… ή μάλλον δεν γίνεται και δεν πρόκειται να στο πει κανείς. Φυσικά γίνεται σε κάποια ξενοδοχεία και όχι σε όλα, όπως διαβάζουμε στην αμερικανική έκδοση της Huffpost. Αυτό αφορά τις κουβέρτες και τα παπλώματα στο κρεβάτι. Μπορεί τα σεντόνια και οι πετσέτες να αλλάζουν και να πλένονται μετά από κάθε αλλαγή πελάτη αλλά όχι και τα σκεπάσματα. Μπορεί να περάσει αρκετός καιρός, ακόμη και όλος ο χειμώνας. Την ίδια κουβέρτα, λοιπόν, στα ξενοδοχεία μπορεί να έχουν χρησιμοποιήσει πολλοί πριν από εσένα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βγάλεις την κουβέρτα από το κρεβάτι ή φροντίζεις ώστε πάντα να υπάρχει σεντόνι ενδιάμεσα όσο σκεπάζεσαι. Σίγουρα δε θες να μεταφέρεις όλα τα μικρόβια των προηγούμενων επισκεπτών επάνω σου.

Κάτι ακόμη που θα ήθελε να σου πει μια καμαριέρα σχετικά με τη διαμονή σου στα ξενοδοχεία είναι ότι καλό θα είναι να μην αφήνεις ανοιχτή την τηλεόραση όταν φεύγεις από το δωμάτιο. Κι αυτό γιατί δεν θα ξέρουν εάν το δωμάτιο είναι άδειο και τα χάσουν πολύ χρόνο προσπαθώντας να επικοινωνήσουν με τη ρεσεψιόν. Επίσης, για τον ίδιο λόγο, μην αφήνεις το «Μην ενοχλείτε» έξω από την πόρτα αν έχεις φύγει.

Πολύ σημαντικό για εκείνες είναι επίσης κάτι που αφορά ακόμη και την υγεία τους. Συμβαίνει συχνά να βρίσκουν ενέσεις χρησιμοποιημένες στα δωμάτια, όπως για παράδειγμα, ινσουλίνης. Το πρόβλημα είναι όταν πετιούνται χωρίς το καπάκι τους. Μια καμαριέρα αναφέρει ότι μια φορά τρυπήθηκε κατά λάθος με μια από αυτές και πέρασε έξι μήνες κάνοντας εξετάσεις και παίρνοντας φάρμακα για να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν επιπτώσεις.

exploringgreece.tv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook