Το μυστικό για να ξυπνάς χωρίς σακούλες κάτω από τα μάτια

το-μυστικό-για-να-ξυπνάς-χωρίς-σακούλε-935971

Το πρήξιμο κάτω από την περιοχή των ματιών εμφανίζεται χωρίς να κάνει διακρίσεις ως προς την ηλικία μιας γυναίκας και σίγουρα, μας χαλάει τη διάθεση αφού το πρόσωπο μοιάζει κουρασμένο και ταλαιπωρημένο.

Το πρήξιμο οφείλεται είτε στην υπερβολική κούραση της ημέρας, είτε σε κληρονομικούς παράγοντες ή στην κατακράτηση υγρών, ωστόσο μπορεί να μειωθεί σημαντικά και δεν εννοώ με την εφαρμογή ενός καλυπτικού προϊόντος όπως το κοσνίλερ, αλλά αναφέρομαι σε κάποιες πολύ πρακτικές και αποτελεσματικές λύσεις, που σου προτείνω να εντάξεις στην ρουτίνα περιποίησης που ακολουθείς.

Αξίζει άλλωστε να δώσεις έμφαση σε αυτήν την περιοχή του προσώπου, που είναι τόσο εκφραστική και ταυτόχρονα ευαίσθητη και χρειάζεται αναμφίβολα ειδική μεταχείριση.

Ενυδάτωση

Βασικό ρόλο στην καταπολέμηση του πρηξίματος κάτω από τα μάτια παίζει η καλή ενυδάτωση. Ξεκίνα τη μέρα σου πίνοντας έναν φρέσκο πράσινο χυμό ή ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.

Μάσκα ματιών

Αφιέρωσε δέκα λεπτά από το χρόνο σου για να δώσεις λίγη αγάπη στην περιοχή των ματιών. Βάλε μια κρύα μάσκα που καταπολεμά τα κουρασμένα μάτια και εξαφανίζει το πρήξιμο ή εναλλακτικά μια κρύα κομπρέσα, ακόμα και σακουλάκια πράσινου ή μαύρου τσαγιού, που θα έχεις προηγουμένως βάλει στην κατάψυξη.

Πλύσιμο προσώπου

Αν και κατά την περίοδο του φθινοπώρου και το χειμώνα απολαμβάνουμε να ξεκινάμε τη μέρα μας κάνοντας ένα καυτό ή πολύ ζεστό ντους το πρωί, αυτό το «χάδι» στο σώμα μας δρα ενάντια στη φρεσκάδα του προσώπου μας. Προσπάθησε να ξεπλένεις πάντοτε το πρόσωπό σου με κρύο νερό, τόσο το πρωί, όσο και το βράδυ μετά το ντεμακιγιάζ.

Κρέμα ματιών

Στην αγορά μπορείς να βρεις αρκετά προϊόντα που συμβάλλουν στην αποκατάσταση, ενδυνάμωση και απόλυτη θρέψη της περιοχής των ματιών, γιατί έχουν ως συστατικό τους είτε την καφεΐνη είτε τη βιταμίνη C ή το πράσινο τσάι.

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook