Το μυστικό για να κλείσεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

το-μυστικό-για-να-κλείσεις-φθηνά-αεροπ-1447023

Το πιο σημαντικό έξοδο, σε ένα ταξίδι, είναι συνήθως τα αεροπορικά εισιτήρια. Το μυστικό να πετύχει κάποιος φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, δεν είναι άλλο από το σωστό timing.

Η κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων κάποιες συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας είναι τρόπος εξοικονόμησης χρημάτων, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Washingtonpost.

Όπως σημειώνεται σχετικά, έρευνα της Google Flights, η οποία πραγματοποιήθηκε από την 1η Αυγούστου 2017 έως την 1η Αυγούστου 2022, δείχνει ότι οι μέρες της εβδομάδας, που είναι ιδανικές για να αγοράσει κανείς αεροπορικά εισιτήρια, είναι η Τρίτη, η Τετάρτη και η Πέμπτη.

Και ποια είναι η διαφορά από τις μέρες του Σαββατοκύριακου;

Φαίνεται ότι η τιμή τις καθημερινές αυτές είναι κατά 17% φθηνότερη, ενώ αν μιλάμε για εγχώριες πτήσεις, μπορεί να είναι ακόμη πιο φθηνά τα εισιτήρια. Και αυτό, βέβαια, έχει μια παράμετρο, που πρέπει να τηρηθεί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον James Byers, ο οποίος είναι διευθυντής προϊόντων της Google Flights, για να ισχύει το παραπάνω σενάριο θα πρέπει τα εισιτήρια του ταξιδιού να έχουν κλειστεί αρκετές εβδομάδες πριν από το ταξίδι, ιδανικά πάνω από μήνα. Και κάτι τέτοιο είναι λογικό. Όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζει η μέρα της πτήσης, τόσο αυξάνεται η τιμή του εισιτηρίου. αυξάνεται και η τιμή τους.

Και αυτό ουσιαστικά είναι το δεύτερο μυστικό για μια οικονομική πτήση. Να κάνεις έγκαιρα κράτηση καθώς με αυτό τον τρόπο μπορεί να πετύχεις ακόμη και μισή τιμή στα εισιτήρια σου!

Υπάρχει ακόμη ένα, μικρό αλλά σημαντικό κόλπο για να πετύχεις μειωμένη τιμή, όσον αφορά τις πτήσεις εξωτερικού, λέει ο Byers. Ακόμη κι αν βρίσκεις απευθείας πτήση, προτίμησε την ανταπόκριση. Οι πτήσεις με ανταπόκριση κοστίζουν φθηνότερα λόγω της ταλαιπωρίας που υπόκεισαι για να φτάσεις στον προορισμό σου. Αν λοιπόν, δεν βιάζεσαι και δεν σε πειράζει να αλλάζεις αεροπλάνα τότε το κόστος μπορεί να μειωθεί τόσο ώστε να αξίζει την όποια ταλαιπωρία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook