Το μπουγέλο έφερε παρατράγουδα σε δημοτικό σχολείο των Χανίων: Γονείς καταγγέλλουν τον διευθυντή ότι χτύπησε το παιδί τους – Ακυρώνεται η γιορτή

το-μπουγέλο-έφερε-παρατράγουδα-σε-δημ-1461672

Τον ξυλοδαρμό του παιδιού της από τον διευθυντή δημοτικού σχολείου στην περιοχή του Ακρωτηρίου, στα Χανιά κατήγγειλε στις Αρχές μια μητέρα μαθητή της β’ δημοτικού, την Τρίτη 7 Ιουνίου.

To γεγονός της καταγγελίας, έχει επιφέρει τεράστια αναστάτωση στην σχολική κοινότητα με τον σύλλογο διδασκόντων να προχωρά σε ακύρωση της γιορτής που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη, προκαλώντας δυσαρέσκεια σε μεγάλη μερίδα γονέων.

Τι συνέβη

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr το υπό εξέταση περιστατικό, συνέβη με αφορμή παιχνίδι μπουγέλου μεταξύ των μαθητών. Ο μικρούλης, φέρεται να πετούσε νερόμπομπες προκαλώντας ενόχληση σε άλλα παιδιά με αποτέλεσμα ο διευθυντής να προσπαθήσει να τον συμμορφώσει. Εκείνη την ώρα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο ίδιος έγινε βίαιος με το παιδί, το οποίο γύρισε σπίτι σε κατάσταση αμόκ. Οι γονείς έσπευσαν να καταγγείλουν το περιστατικό στις Αρχές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο η διεύθυνση του σχολείου όσο και η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενημερώθηκαν από την αστυνομία για την ύπαρξη της καταγγελίας, καθώς δεν προηγήθηκε επικοινωνία των γονέων με το σχολείο.

Ματαίωση γιορτής

Το γεγονός αυτό οδήγησε στην απόφαση του συλλόγου διδασκόντων να προχωρήσει σε ματαίωση της σχολικής γιορτής:

Με μεγάλη μας λύπη σας ανακοινώνουμε ότι κατόπιν της καταγγελίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 07/06 εις βάρος του διευθυντή του σχολείου μας, ο Σύλλογος Διδασκόντων ομοφωνα αποφάσισε την ματαίωση της αποψινής εκδήλωσης σε ένδειξη συμπαράστασης και διαμαρτυρίας για την αδικη κατηγορία στο πρόσωπο του. Αντ’ αυτού η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14/06 το πρωί με την παρουσία μόνο των μαθητών.

Πάντως η αναστάτωση που έχει προκληθεί είναι πολλή μεγάλη και την ώρα που έχει ξεκινήσει πειθαρχική και ποινική διερεύνηση του συμβάντος, γονείς επικοινώνησαν με το zarpanews.gr ζητώντας να μην ακυρωθεί η γιορτή, ώστε να μην διαταραχθεί η ομαλότητα στην σχολική κοινότητα.

zarpanews.gr

12 thoughts on “Το μπουγέλο έφερε παρατράγουδα σε δημοτικό σχολείο των Χανίων: Γονείς καταγγέλλουν τον διευθυντή ότι χτύπησε το παιδί τους – Ακυρώνεται η γιορτή

  1. Δηλαδη εχεις το κακομαθημενο που πετα νερομπομπες και ζητας και τα ρεστα;;;;
    Ενα φουσκο επρεπε να του δωσει να κολλησει στον τοιχο!!!
    (Οπως μας δινανε εμας οι γονεοι maς και γιναμε αθρωποι!!!)

  2. Το αν και κατα πόσο γινατε ανθρωποι με τον φουσκο, φαινεται απο την τωρινη σας αντιδραση.
    Να σας ενημερωσουμε οτι στο 2022 δεν λυνονται τα πραγματα με φουσκο.
    Και οι χαρακτηρισμοι κακομαθημενο ειναι το λιγοτερο τραγικοι!!!!

    1. Μαζωξε τον κανακαρη σου γιατι στην πραγματικη ζωη σε καθε δραση υπαρχει αντιδραση…Μην λες μετα οτι δεν σου τα ειπανε οι δασκαλοι…

  3. Το εύκολο θύμα πάντα ο δάσκαλος και ο κάθε δάσκαλος!!Αν η νερομπαλα βγάλει κάνα μάτι κάποιου άλλου παιδιού πάλι ο δάσκαλος θα τραβιέται!!! (ή μήπως όχι!!)Κατά τα άλλα μη το μαλώσουμε το παιδάκι!!Θα πάθει ψυχολογικά!!! να τρέχουν μια ζωή από πίσω του οι γονείς του όταν βγει στην εργασία να μαλώνουν και τα αφεντικά του αν το κουράζουν στην δουλειά!!!

  4. Το ενδιαφέρον στην απόφαση του συλλόγου διδασκόντων, είναι η ΟΜΌΦΩΝΗ απόφαση που πήρε για την άμεση ακύρωση της σχολικής εορτής, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί και όχι την διερεύνηση και επίλυση του προβλήματος. Τέλεια επαγγελματική αντίδραση από τους επαγγελματίες της εκπαίδευσης.

    1. Για τα κακομαθημενα παιδακια που μεγαλωνουν χωρις ορια με τις πλατες των αθλιων γονιων τους εχεις να πεις κάτι ή το κανεις γαργαρα;;;
      Τα κοπελια σου και το νου σου καημενε για να μην πεσεις μετα απο τα συννεφα και σοσυ φταινε οι αλλοι μετα ετσι που θα καταντησσουνε…

  5. Τις νερομπομπες ποιος του τις αγόρασε του βυζανιαρικου; που έπαθε και αμοκ όταν δεν έκανε μούσκεμα όλο το σχολείο μαζί με τους δασκάλους; Ο μπαμπάς και η μαμά.

  6. Δικαιως ο συλλογος διδασκοντων δσ Παζινου ακυρωσε την εορτη γιατι καταγγελθηκε αδικως μια ανυποστατη συμπεριφορα του διευθυντη και εμμεσα ολων των δασκαλων που εχουν δειξει ως τωρα αψογη συμπεριφορα τοσο στον ανθρωπινο οσο και εκπαιδευτικο τομεα των παιδιων μας!!
    Αδικη αντιμετωπιση χωρις διαλογο χωρις ηθος!!

    1. Ο σύλλογος με αυτή του την απόφαση έστειλε το μήνυμα του ρεβανσισμού όχι του διαλόγου με ήθος και για να το πάω και λίγο πιο κάτω, ο σύλλογος διδασκόντων παρέκαμψε τη σχολική κοινότητα και μονομερώς ακυρώνει τη σχολική εορτή. Υπερβολική αντίδραση σε ένα περιστατικό το οποίο είναι ακόμα σε διερεύνηση και αφορά συγκεκριμένα άτομα και όχι το σύνολο του σχολείου. Όπως δεν χαρακτηρίζεται το σχολείο από ένα δάσκαλο έτσι και τα παιδιά δεν χαρακτηρίζονται από έναν μαθητή . Το καράβι το κατευθύνει ο καπετάνιος όχι οι ναύτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook