Το μπισκότο του Άι Βασίλη

το-μπισκότο-του-άι-βασίλη-1337505

Του Άκη Πετρετζίκη

Υλικά

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αβγά, μέτρια
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1/2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1 πρέζα γαρίφαλο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την καστανή και κρυσταλλική ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι, και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τα αβγά, το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρίφαλο, και ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Ρίχνουμε τα στερεά υλικά του μπολ στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με τη μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη, και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια, τα πλάθουμε σε μεγάλα μπισκότα, και τοποθετούμε 2 σε κάθε ταψί.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 13-14 λεπτά το κάθε ταψί.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα στην άκρη λίγο να κρυώσουν.
  • Τοποθετούμε από πάνω τα σοκολατένια κουφετάκια και προαιρετικά προσθέτουμε βρώσιμα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά.
  • Σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook