Το «Μουσείο Καζαντζάκη» ταξίδεψε με επιτυχία στην Ελευσίνα

το-μουσείο-καζαντζάκη-ταξίδεψε-με-ε-869884

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «Το ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ταξιδεύει… στην Ελευσίνα», που συνδιοργάνωσε το Μουσείο Καζαντζάκη με το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Πολιτικής & Προσχολικής Αγωγής (Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α.) του Δήμου Ελευσίνας και τον Όμιλο Καλαθοσφαίρισης Ελευσίνας – OKE B.C, κατά το χρονικό διάστημα 4-18 Μαΐου στην Ελευσίνα.

Στόχος αυτής της συνεργασίας η οποία υλοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του ΟΚΕ, ήταν να δοθεί η δυνατότητα σε παιδιά και ενήλικες που ζουν στην Ελευσίνα να γνωρίσουν τη ζωή και το έργο του μεγάλου στοχαστή και να εμπνευστούν από την αξία του ομαδικού αθλητισμού και τον μεγάλο ηθικό σκοπό που αυτός εξυπηρετεί, όπως ο ίδιος τα προβάλλει μέσα από το έργο του Ταξιδεύοντας Αγγλία.

Στο πλαίσιο της δράσης φιλοξενήθηκαν στο πολιτιστικό κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος» του Δήμου Ελευσίνας η Κινητή Έκθεση του Μουσείου «Βίος και Πολιτεία του Νίκου Καζαντζάκη» και η εμπνευσμένη από το Ταξιδεύοντας Αγγλία Φωτογραφική Έκθεση «Μουντζαλωμένες Πολιτείες», υλοποιήθηκαν ξεναγήσεις σε ομάδες ενηλίκων και μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, τις Εκθέσεις περιηγήθηκαν πάνω από 1000 επισκέπτες, ξεναγήθηκαν σε αυτές περισσότεροι από 250 ενήλικες και παιδιά, ενώ στα εκπαιδευτικά προγράμματα συμμετείχαν περισσότερα από 400 παιδιά.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η ξενάγηση σε παιδιά 11-16 χρόνων που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Ελευσίνας, με ταυτόχρονη διερμηνεία στις μητρικές τους γλώσσες, τα αραβικά, τα κουρδικά και τα φαρσί, έπειτα από πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών της ΜΚΟ Solidarity Now και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Όλες οι εκδηλώσεις συντονίστηκαν από την κ. Μαρίνα-Στέλλα Μαρινάκη, υπεύθυνη της Μόνιμης Έκθεσης του Μουσείου Καζαντζάκη, η οποία παρέμεινε στην Ελευσίνα για όλο το διάστημα που λειτούργησε η δράση.

Το Μουσείο Καζαντζάκη εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους τους προαναφερθέντες φορείς από την Ελευσίνα που συνδιοργάνωσαν τη δράση και είχαν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της, καθώς και στον οργανισμό «Eλευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» και στην Ένωση Κρητών Ελευσίνας, που τη στήριξαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και θέρμη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook