Το μήνυμα του Υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη, για Πανελλαδικές και εξεταστική

το-μήνυμα-του-υφυπουργού-παιδείας-βασ-963844

Μήνυμα υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλη Διγαλάκη για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων του σχολικού έτους 2019 – 2020 καθώς και της Εξεταστικής στα πανεπιστήμια:

«Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν φέτος, λόγω της πανδημίας, υπήρξαν αντίξοες και έθεσαν ψηλά τον πήχη και για τον χώρο της εκπαίδευσης. Αντιμετωπίσαμε, ωστόσο, αυτήν την περιπέτεια, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, με υπευθυνότητα και σθένος και αισθανόμαστε υπερηφάνεια για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, που δεν αποπροσανατολίστηκαν από την πιεστική συγκυρία, αλλά, αντίθετα, έμειναν προσηλωμένοι στη συλλογική προσπάθεια να μη διαταραχθεί η σχολική ζωή.

Πλέον, ένα νέο “ταξίδι”, σύντομο αλλά σημαντικό, ξεκινά για τις μαθήτριες και τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου. Ένα “ταξίδι” δύσκολο, αλλά προκλητικό ταυτόχρονα, που ανοίγει ένα νέο “δρόμο” για το διαρκές “ταξίδι” στη γνώση και στη χαρά που συνοδεύει την κατάκτησή της.

Κατανοώ απόλυτα τις αγωνίες και το άγχος για επιτυχή έκβαση, μετά από μία μακρά πορεία εντατικής προετοιμασίας. Εύχομαι ολόψυχα οι αγωνίες και το άγχος να αποτελέσουν, τελικά, πηγή δύναμης, υπομονής και αισιοδοξίας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Θέλω να ευχηθώ σε κάθε μαθήτρια και σε κάθε μαθητή ξεχωριστά καλή επιτυχία. Θυμίζοντάς τους ότι αυτό δεν είναι το μόνο “ταξίδι” που θα κληθούν να κάνουν στη ζωή τους. Και ότι ακόμη και αν οι στόχοι, στην παρούσα συγκυρία, δεν ευοδωθούν, ενδεχομένως, για κάποιες και κάποιους εξ αυτών, το συναρπαστικό “ταξίδι” για τη γνώση δεν σταματά ποτέ.

Θέλω, επίσης, με αφορμή την έναρξη της Εξεταστικής στα πανεπιστήμια, να ευχηθώ καλή επιτυχία σε κάθε φοιτήτρια και σε κάθε φοιτητή, που συνεχίζουν με σκληρή δουλειά, αδιάκοπη θέληση για μάθηση και δημιουργικότητα το “ταξίδι” κατάκτησης της γνώσης.

Εύχομαι, τέλος, καλή δύναμη σε όλους τους λειτουργούς της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που συμπορεύονται με τις μαθήτριες, τους μαθητές, τις φοιτήτριες και τους φοιτητές και συμβάλλουν στην ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, καθώς και στους γονείς που στέκονται αρωγοί στην προσπάθειά τους».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook