To «μικρότερο νεογέννητο στον κόσμο» επιστρέφει στο σπίτι μετά από 13 μήνες στην εντατική | Photo

to-μικρότερο-νεογέννητο-στον-κόσμο-επ-1264106

Εξιτήριο πήρε από το νοσοκομείο, μετά από 13 μήνες στην εντατική, ένα μωρό στη Σιγκαπούρη, το οποίο θεωρείται ως το μικρότερο που γεννήθηκε ποτέ

Τη μέρα της γέννησής της, η Kwek Yu Xuan ζύγιζε μόλις 212 γραμμάρια (όσο περίπου δηλαδή ένα μήλο) και είχε ύψος 24 εκατοστά.

Το μωρό είχε γεννηθεί κατά την 25η εβδομάδα κύησης, όταν ο μέσος όρος κύησης είναι 40 εβδομάδες.

Το μωρό κατείχε το ρεκόρ καθώς το προηγούμενο μικρότερο μωρό στον κόσμο γεννήθηκε το 2018 ζυγίζοντας μόλις 245 γραμμάρια.

Η μητέρα της Yu Xuan την γέννησε με καισαρική τομή τέσσερις μήνες πριν την προγραμματισμένη κύηση καθώς διαγνώστηκε με προ-εκλαμψία, μία επικίνδυνη ασθένεια που μπορεί καταστρέψει ζωτικά όργανα και να αποβεί ακόμη και μοιραία τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό.

Πλέον η Yu Xuan είναι πολύ πιο υγιής ζυγίζοντας ήδη 6,3 κιλά, σύμφωνα με το BBC.

Σύμφωνα με το Εθνικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Σιγκαπούρης, το μωρό είχε «περιορισμένες ελπίδες επιβίωσης» όταν γεννήθηκε.

«Ενάντια στις πιθανότητες, με επιπλοκές στην υγεία κατά τη γέννηση, ενέπνευσε τους ανθρώπους γύρω της με την επιμονή και την ανάπτυξή της, γεγονός που την καθιστά ένα εξαιρετικό μωρό εν μέσω κορωνοϊού – μια ακτίνα ελπίδας εν μέσω αναταραχής», ανέφερε το νοσοκομείο σε ανακοίνωσή του.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νοσοκομείο, η Yu Xuan έλαβε πολλαπλά είδη θεραπείας και έλαβε υποστήριξε από διαφορετικά είδη μηχανημάτων για να επιβιώσει.

Οι γιατροί λένε ότι η υγεία της πλέον δεν εμπνέει ανησυχία και είναι τώρα είναι αρκετά καλά ώστε να πάρει εξιτήριο.

Παρόλα αυτά εξακολουθεί να έχει χρόνια πνευμονική νόσο και θα χρειαστεί βοήθεια με την αναπνοή της στο σπίτι, ωστόσο, οι γιατροί του NUH λένε ότι αναμένεται να βελτιωθεί με τον καιρό.

Η μητέρα της, Wong Mei Ling, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η γέννηση και το μέγεθος της Yu Xuan ήταν σοκαριστικά, επειδή το πρώτο της παιδί – ένα τετράχρονο αγόρι – γεννήθηκε πρόωρα.

Οι γονείς της Yu Xuan μπόρεσαν να πληρώσουν για τη μακρά παραμονή της στο νοσοκομείο μέσω μιας καμπάνιας crowdfunding που συγκέντρωσε 366.884 δολάρια.

Πηγή: cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook