Το μικρό… «Μόντε Κάρλο» της Ελλάδας – Ιδανικός προορισμός για χειμερινές εκδρομές

το-μικρό-μόντε-κάρλο-της-ελλάδας-1579390

Αν και η Ελλάδα είναι κυρίως διάσημη για τα πανέμορφα νησιά της, στην πραγματικότητα η χώρα μας αποτελεί έναν παντός καιρού προορισμό, λόγω της τεράστιας γεωμορφολογικής ποικιλίας της.

Εδώ, τα ψηλά βουνά γρήγορα διαδέχονται τις πεδιάδες και προτού το καταλάβεις μέσα σε λίγη ώρα καταλήγεις στη θάλασσα, ενώ θα βρεις μια σειρά από διαφορετικά τοπία που σπάνια συναντάς σε μια και μόνο χώρα- πόσο μάλλον με τόσο μικρή έκταση.

Κόκκινες, μαύρες, τροπικές, ακόμα και ροζ παραλίες, αλπικές λίμνες, φιορδ, εντυπωσιακές οροσειρές, πανέμορφα χωριά που χωρίζονται από ποτάμια και θυμίζουν εκείνα της Κεντρικής Ευρώπης, στην Ελλάδα μπορεί κανείς να βρει τα πάντα.

Όμως, μια από τις πιο υποτιμημένες τοποθεσίες της χώρας μας είναι μια παραμυθένια πόλη της Βόρειας Ελλάδας που θυμίζει κάτι από… Μόντε Κάρλο, όπως μας διαβεβαιώνει τουλάχιστον πληθώρα δημοσιευμάτων, αλλά και πολλοί περιηγητές.

Ποιο είναι το μικρό «Μόντε Κάρλο» της Ελλάδας

Αμφιθεατρικά χτισμένη και μια ανάσα από τα καταγάλανα νερά του ομώνυμου Κόλπου, η Καβάλα μπορεί να μην έχει τα φανταχτερά καζίνο του Μόντε Κάρλο, αλλά έχει σίγουρα τη χάρη.

Από το γραφικό λιμάνι, την εντυπωσιακή Παλιά Πόλη και τον επιβλητικό φάρο, μέχρι και τα χιλιάδες αρχοντικά, πολύχρωμα κτίρια αλλά και τις ξακουστές της παραλίες, η Καβάλα μαγεύει πάντα τον κάθε επισκέπτη.

Κάνοντας μια βόλτα στην πόλη, ο ταξιδιώτης θα χαθεί μέσα στα στενά, πλακόστρωτα καλντερίμια των πολύχρωμων συνοικιών της Παναγίας με τις λουλουδιασμένες αυλές, ενώ θα εντυπωσιαστεί από το πανοραμικά χτισμένο κάστρο, στην κορυφή της Καβάλας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sonia Jiménez (@onixnoir)

Φυσικά, ένα από τα μεγαλύτερα ατού της ευρύτερης περιοχής είναι το Ιμαρέτ, ένα αριστούργημα της ύστερης οθωμανικής αρχιτεκτονικής και σπάνιο δείγμα της στην Ευρώπη, με μέγεθος 4.200 τ.μ., δώρο του Μεχμέτ Αλί στην πόλη.

Στην Καβάλα θα δείτε καταπράσινα δάση, ορεινά τοπία και καταγάλανες ακτές, όλα αυτά μπλεγμένα με ένα ανατολίτικο άρωμα και μια πλούσια ιστορία. Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα στοιχείων, από διαφορετικές εποχές και πολιτισμούς, που όμως φτιάχνουν ένα ζωντανό, πολυπολιτισμικό «ψηφιδωτό».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook