Το μη χοιρινόν βέλτιστον

το-μη-χοιρινόν-βέλτιστον-948874

Σημασία δεν έχει η νομιμότητα της πράξης, αλλά η ουσία και η ηθική της. Οι τύποι με τις ψησταριές και τα παϊδάκια δεν υπερασπίζονται τον ελληνικό τρόπο ζωής. Προκαλούν τους ανθρώπους πίσω από το σύρμα. Και κάτι τέτοιες ιδέες δεν θέλουν και πολλά για να ξεφύγουν και να μετατραπούν σε εφιάλτες

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης κατήγγειλε ότι ετοιμάζεται μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ έξω από καταυλισμό προσφύγων στη Θεσσαλονίκη. Ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης του απάντησε ότι στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και αλκοόλ.

Πολύ σωστός ο Κυρανάκης. Αρκεί ο καταυλισμός να βρίσκεται απέναντι από το εξοχικό κέντρο «Η Γουρνοπούλα» που στα ηχεία του αναστενάζει η Έφη η Θώδη. Τότε ναι, οι άνθρωποι που είναι στον καταυλισμό θα μάθουν, έστω και με τρόπο που δεν τους αρέσει, ότι εδώ που ήρθαν ισχύουν άλλοι κώδικές. Μόνο που στην πραγματικότητα ο Κυρανάκης είναι πολύ λάθος. Όσο δεν παίρνει. Διότι στην περίπτωση που καταγγέλλει ο Γιαννούλης, οι τύποι θα πάνε να στήσουν τις ψησταριές για να προκαλέσουν αυτούς που είναι στη μέσα μεριά του φράχτη. Αύριο, ας πούμε, μπορεί να πάνε να κάψουν κανένα Κοράνι. Στην Ελλάδα διώκονται με πλημμέλημα. Στις χώρες εκείνων που θα ενοχληθούν, η ίδια πράξη μπορεί και να επισύρει απαγχονισμό.

Στην πυρά οι ψήστες του χοιρινού Πατήστε εδώ Σημασία δεν έχει η νομιμότητα της πράξης, αλλά η ουσία και η ηθική της. Οι τύποι με τις ψησταριές και τα παϊδάκια δεν υπερασπίζονται τον ελληνικό τρόπο ζωής. Προκαλούν τους ανθρώπους πίσω από το σύρμα. Και κάτι τέτοιες ιδέες δεν θέλουν και πολλά για να ξεφύγουν και να μετατραπούν σε εφιάλτες. Φουντώνει ένας μέσα από τον καταυλισμό, πηδάει τον φράχτη, έρχεται στα χέρια και στα μαχαίρια και την άλλη μέρα τα δημοφιλή sites θα γράψουν ότι μουσουλμάνος πρόσφυγας/μετανάστης/λαθρομετανάστης (εξαρτάται από το site) επιτέθηκε σε Έλληνες επειδή έψηναν παϊδάκια. Θα κάνει το κανάλι ζωντανή σύνδεση με το χωριό, θα μιλήσει ο παπάς που θα πει ότι, εντάξει, να δείξουμε χριστιανική αγάπη, αλλά μέχρι ένα όριο.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος απολογείται την Τετάρτη. Θα χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο βλέποντας χιλιάδες χαμένες ευκαιρίες εκεί έξω. Και ενώ πάμε να κλείσουμε ή και να διπλοκλειδώσουμε το θέμα με τη Χρυσή Αυγή, μας προκύπτει κάτι καινούργιο. Άνθρωποι που λένε ότι θα βγάλουν τις καραμπίνες, περιπολίες πολιτών και άλλα διόλου χαριτωμένα. Εντάξει, το να λες ότι ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού διακατέχεται από ταπεινά ένστικτα, είναι το εύκολο και όχι απαραιτήτως λάθος. Αυτές οι αντιδράσεις είναι μηχανικές. Εδώ οι της παλιάς Ελλάδας δεν ήθελαν τους Μικρασιάτες και τους Πόντιους, θα κάτσουμε τώρα να συζητάμε για αποθέματα ανθεκτικότητας και ανθρωπιστικής αλληλεγγύης;

Κανένας δεν βγήκε να πει την αλήθεια και να προετοιμάσει τον κόσμο όταν έπρεπε. Όλοι δίσταζαν. Το κάνει τώρα ο Μητσοτάκης που έχει την πολυτέλεια να μην αντιμετωπίζει αντιπολιτευτική σπέκουλα πάνω στο θέμα. Δηλαδή αντιμετωπίζει, αλλά κυρίως μέσα στο κόμμα του.

Για αυτό και έχει το περιθώριο να υλοποιήσει το σχέδιο της μετεγκατάστασης, εν ανάγκη επιδεικνύοντας και διοικητική πυγμή προς δημάρχους. Αρκεί όμως και ο τελευταίος δήμαρχος να πειστεί ότι η κατανομή των ροών γίνεται δίκαια, χωρίς να υπάρχουν περιοχές που είναι λες και έχουν μέσον στην κεντρική διοίκηση.

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης για το Protagon.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook