Το μετεκλογικό ζαρπάκι του Δήμου Χανίων

το-μετεκλογικό-ζαρπάκι-του-δήμου-χανί-865139

Οι εκλογές τελείωσαν και από την 1η Σεπτεμβρίου καθήκοντα Δημάρχου Χανίων, αναλαμβάνει ο 37χρονος Παναγιώτης Σημανδηράκης. Ο συνδυασμός του κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε οκτώ διεκδικητές του Δήμου, πέρασε στον β’ γύρο ως δεύτερος και επιβεβαίωσε αυτά που σας είχαμε γράψει στο zarpanews.gr μήνες πριν, ότι «ο δεύτερος θα είναι Δήμαρχος».

Ο Άρης Παπαδογιάννης, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη δυναμική που είχε έναν χρόνο πριν, «ταβάνιασε» νωρίς, επαναπαύτηκε και όταν τελικά επιδίωξε την διεύρυνση πέρα από το κομματικό χρίσμα, αυτό το έκανε σε λάθος κατεύθυνση και με λάθος τρόπο. Με πρόσωπα που έχουν κουράσει και έχουν κουραστεί.

Η κοινωνία των Χανίων επέλεξε να προχωρήσει με την «νεότητα» την «φρεσκάδα» και την άλλη αντίληψη που υπόσχεται η νέα δημοτική Αρχή, μεταφέροντας στον νέο Δήμαρχο την εντολή για «αλλαγή» που δεν κατάφερε να εκτελέσει ο Τάσος Βάμβουκας.

Η πέμπτη θέση που έδωσαν στην απερχόμενη δημοτική Αρχή οι ψηφοφόροι, δεν επιδέχεται παρερμηνείες. Πάντως, ο ίδιος ο κ. Βάμβουκας -προς τιμήν του- δηλώνει πρόθυμος να συνεργαστεί για να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στην διοίκηση του Δήμου αλλά και η ομαλή πορεία έργων που έχουν δρομολογηθεί.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στον Γρηγόρη Αρχοντάκη που με καθαρές θέσεις και προγραμματικό λόγο απευθύνθηκε στην Χανιώτικη κοινωνία, ενώ η συνεργασία του με την Νάνσυ Αγγελάκη έδωσε στον συνδυασμό μία επιπλέον δυναμική που όμως δεν ήταν αρκετή για να τους πάει στον δεύτερο γύρο. Είναι βέβαιο πως η παρουσία τους στο συμβούλιο θα λειτουργήσει προσθετικά στις μεγάλες αποφάσεις των επόμενων πέντε ετών που θα απαιτούν την διευρυμένη πλειοψηφία των 25.

Έτσι κι αλλιώς ο «Κλεισθένης» στα Χανιά είχε έρθει πολύ νωρίτερα αφού διάφοροι «αντάρτες» είχαν φροντίσει από νωρίς να αφήσουν την παράταξη Βάμβουκα χωρίς ουσιαστική πλειοψηφία. Ίσως εάν η στάση του Δημάρχου ήταν πιο αποφασιστική τότε, να τα είχε καταφέρει καλύτερα μετά.

Πίσω στο τώρα… Η απλή αναλογική φέρνει οκτώ παρατάξεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων: Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, φαρμακοποιοί, εκπαιδευτικοί, άλλοι νέοι σε ηλικία και στην αυτοδιοίκηση, άλλοι έμπειροι, δεξιοί, αριστεροί και κεντρώοι, άνθρωποι με προσωπική ποιότητα και καθόλου χώρος για φασιστοειδή και ακραίους.

Ένα όμορφο δημοτικό συμβούλιο, ο καθρέφτης της Χανιώτικης κοινωνίας που θα κληθεί να συνθέσει, να ανοίξει δρόμους, να δώσει τους δικούς του αγώνες, να πάει τα Χανιά μας λίγο ψηλότερα.

Καλή επιτυχία σε όλους…

ΖΑΡΠ…

3 thoughts on “Το μετεκλογικό ζαρπάκι του Δήμου Χανίων

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ, ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΧΑΝΙΟΛΟΥΠΟΛΗ…
    ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΙΔΙΩΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ…
    ΟΛΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΑ…
    ΑΣΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΑΠΠΑ, ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΔΑΚΡΥΣΩ ΑΠΟ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ…

  2. ΡΕ ΠΑΠΑ….ΤΡΕΛΟΣ ΠΑΠΑΣ ΣΕ ΒΑΦΤΗΣΕ???

    ΟΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΕΙ:
    ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ
    ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΖΟΥΜΕ!!!
    ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ!!! ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ
    ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙΣ!

    ΕΙΠΑΜΕ….ΠΑΣΟΚΑΡΑ!!! ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ!! ΚΕΡΔΑΜΕ!!! ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΦΑΓΑΜΕ!! ΑΕΡΑ!!!!

  3. Υ.Γ.: ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ, ΤΡΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΟΤΙ Ο ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΩΝ) ΤΗΣ ΧΑΝΙΟΛΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΗΝΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ;;;;
    ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ Ο ΠΑΠΠΑΣ;;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook