Το μεγάλο λάθος που κάνουν όσοι θεωρούν εύκολα τα λεφτά του Airbnb

Για μεμονωμένες περιπτώσεις κάνουν λόγο οι ιδιοκτήτες ακινήτων απαντώντας στα όσα είπαν οι ενοικιαστές στο news.gr αναφέροντας μεγάλο αριθμό εξώσεων προκειμένου τα σπίτια αυτά να δοθούν στο Airbnb.

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς σχολιάζοντας τις δηλώσεις των ενοικιαστών αλλά και όσα γράφτηκαν στο διεθνή Τύπο δήλωσε:

«Αστεία πράγματα. Έδωσαν κανένα στοιχείο από τα δικαστήρια να δείχνει ποιος είναι ο αριθμός των εξώσεων;

Αυτό μπορεί να συμβαίνει σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Σε καμιά περίπτωση αυτό δεν αποτελεί μία πάγια πρακτική των ιδιοκτητών, δεδομένου ότι η δραστηριότητα του Airbnb δεν είναι για τον καθένα και δεν είναι και όλα τα σπίτια κατάλληλα για αυτό. Για να μπει ένα σπίτι στην αγορά αυτή θα πρέπει να ανακαινιστεί, να παραδοθεί επιπλωμένο, να διαθέτει τα πάντα για έναν ξένο οποίος θα έρθει και θα μείνει ικανοποιημένος.

Μεμονωμένες περιπτώσεις λοιπόν μπορεί να υπάρχουν. Όσοι μπουν σε αυτή την ιστορία του Airbnb, όταν κάνουν τον λογαριασμό και πληρώσουν αυτοί τα κοινόχρηστα, το ηλεκτρικό, το νερό και όλα αυτά και τους μείνει ξενοίκιαστο τις περισσότερες ημέρες του χρόνου, θα διαπιστώσουν ότι έκαναν πολύ μεγάλο λάθος.

Όσα έχουν ανακαινιστεί για να δοθούν στο Airbnb πολύ σύντομα, το πολύ μέχρι τα εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεων θα επιστρέψουν στην κανονική αγορά.

Αυτό φαντάζομαι ειπώθηκε από την πλευρά των ενοικιαστών γιατί θέλουν και από την δική τους πλευρά να πιέσουν».

Αξίζει να θυμίσουμε πως o πρόεδρος των Ενοικιαστών, Άγγελος Σκιαδάς μιλώντας στο news.gr, δήλωσε μεταξύ άλλων πως οι ιδιοκτήτες ακόμα και περιοχών χωρίς τουριστικό ενδιαφέρον, επηρεασμένοι από τα έσοδα που αποκομίζουν όσοι έχουν νοικιάσει το ακίνητό τους μέσω Airbnb, προχωρούν σε έξωση του ενοικιαστή προκειμένου να προχωρήσουν σε βραχυχρόνια μίσθωσή του.

Στο ίδιο πλαίσιο οι ενοικιαστές αναφέρουν πως υπάρχουν και παραδείγματα όπου οι ιδιοκτήτες ζητάνε υπέρογκα ποσά προκειμένου να μην τους κάνουν έξωση και εκμεταλλευόμενοι την ουσιαστική ανυπαρξία συμβολαίου σε πολλές περιπτώσεις είτε πιέζουν για υπογραφή νέου με εξωφρενικά ποσά ή προχωρούν σε έξωση για να νοικιάσουν το ακίνητό τους στο Airbnb.

news.gr

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. “Στο ίδιο πλαίσιο οι ενοικιαστές αναφέρουν πως υπάρχουν και παραδείγματα όπου οι ιδιοκτήτες ζητάνε υπέρογκα ποσά προκειμένου να μην τους κάνουν έξωση και εκμεταλλευόμενοι την ουσιαστική ανυπαρξία συμβολαίου σε πολλές περιπτώσεις είτε πιέζουν για υπογραφή νέου με εξωφρενικά ποσά ή προχωρούν σε έξωση για να νοικιάσουν το ακίνητό τους στο Airbnb”

    Παθών… Φοβερες κ τρομερες κ απανθρωπες στρεσογονες καταστασεις που απευχομαι να ζησει συνανθρωπος μου…

  2. “Για να μπει ένα σπίτι στην αγορά αυτή θα πρέπει να ανακαινιστεί, να παραδοθεί επιπλωμένο, να διαθέτει τα πάντα για έναν ξένο οποίος θα έρθει και θα μείνει ικανοποιημένος.” Αυτή είναι μία πλευρά των σπιτιών που παραχωρούνται αλλά δεν είναι ο κανόνας. Στην airbnb εχεις το δικαίωμα να νοικιάσεις από ένα δωμάτιο του σπιτιού μου μένεις, μέχρι και ολοκληρη πολυκατοικία. Οπότε μην ξεγελιέστε, δεν υπάρχει κανένας κανόνας οτι “πρέπει να ρίξεις λεφτά για να κανεις airbnb” και γι’ αυτο γεμισε ολη η Ελλαδα. Αν δεν ήταν αρπακόλλα και εύκολο χρήμα, οι Έλληνες δεν θα πέφτανε με τα μούτρα σε αυτό.

  3. Κοπελια οκ υπαρχει οργασμων σπιτιων προς ενοικίαση μεσω airbnb….Άλλα ας χαλαρωσουν οι ιδιοκτήτες πανδοχειων των 60 ευρώ την βραδιά…..άλλη είναι η φιλοσοφια του airbnb ας το κατανοησουν….ας αφήσουν κ άλλους να φανε από την μεγαλη σπανακοπιτα του τουρισμού….τοσα χρονια τσεπωναν μονοι τους μονοφαγαδες….ας χαλαρωσουν που επειδη εχουν 1-2 πανδοχεια νομιζουν ότι οι HILTONS….ΧΑΧΑΧΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ