Το μεγάλο λάθος που κάνετε όταν προσπαθείτε να αφαιρέσετε έναν λεκέ από τον καναπέ σας

το-μεγάλο-λάθος-που-κάνετε-όταν-προσπα-1316984

Εκτός αν ανήκετε στη σπάνια «φυλή» που δεν καταναλώνετε ποτέ τίποτα όσο κάθεστε στον καναπέ σας, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να τον λερώσετε όσο απολαμβάνετε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ή κάθεστε οικογενειακώς παρακολουθώντας ταινίες και τρώγοντας ποπ κορν.

Είναι σχεδόν αναπόφευκτο να λερώσετε τον καναπέ σας, γι’ αυτό πρέπει να μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε αυτούς τους ενοχλητικούς λεκέδες όταν εμφανίζονται, χωρίς να καταστρέψετε το έπιπλό σας.

Ορισμένοι καναπέδες είναι σίγουρα πιο εύκολο να καθαριστούν, όπως αναφέρει το housedigest.com, με δέρμα ή βινύλιο για παράδειγμα. Ωστόσο, εάν έχετε υφασμάτινο καναπέ, υπάρχει ένα μεγάλο λάθος που μπορεί να κάνετε κάθε φορά που προσπαθείτε να καταπολεμήσετε τυχόν λεκέδες -και δεν έχει καμία σχέση με το ύφασμα του καναπέ σας. Όλα αφορούν τη μέθοδο τριψίματος που χρησιμοποιείτε στην προσπάθειά σας να απομακρύνετε τον λεκέ.

Ποιο είναι το μεγάλο λάθος που κάνετε κάθε φορά που προσπαθείτε να αφαιρέσετε έναν λεκέ από τον καναπέ σας

Αν και μπορεί να είχατε βρει αποτελεσματική τη μέθοδο του τριψίματος στο παρελθόν, όπως αναφέρει το housedigest.com, αυτή η τεχνική έχει τη δυνατότητα να κάνει τον λεκέ να εισχωρήσει περισσότερο στις ίνες ενός υφασμάτινου καναπέ.

Επιπλέον, όλο αυτό το τρίψιμο μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή φθορά του υφάσματος στον καναπέ σας, καταστρέφοντας ενδεχομένως την υφή ή αφήνοντας αντιαισθητικά σημεία και σημάδια. Και μπορεί τελικά να απαλλαγείτε από τον λεκέ, αλλά θα πρέπει απλώς να αντικρίζετε καθημερινά ένα αντιαισθητικό κομμάτι ξεθωριασμένου ή κατεστραμμένου υφάσματος που φαίνεται, σχεδόν, τόσο άσχημο όσο αν είχε παραμείνει ο λεκές στο σημείο. Κάτι που σίγουρα δεν είναι αυτό που θέλετε.

Πώς να καθαρίσετε σωστά τον καναπέ σας

Αρνηθείτε, λοιπόν, το τρίψιμο και αφήστε το ειδικό καθαριστικό για λεκέδες να κάνει όλη την δουλειά για εσάς. Εφαρμόστε στο σημείο του λεκέ, αφήστε όση ώρα λένε οι οδηγίες χρήσης και απλώς σκουπίστε το καθαριστικό απαλά, επαναλαμβάνοντας μέχρι να φύγει ο λεκές.

Μπορείτε, φυσικά, να παρασκευάσετε ένα σπιτικό καθαριστικό καθαρισμού με οικιακά είδη που έχετε ήδη στο σπίτι όπως είναι το ξίδι, το υγρό σαπούνι πιάτων και η μαγειρική σόδα. Ακόμη, εάν έχετε παιδιά, τα μωρομάντηλα μπορούν, επίσης, να είναι αποτελεσματικά.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook