Το Lonely Planet αποθεώνει τις φυσικές ομορφιές της Ελλάδας – Ποια μέρη της Κρήτης είναι στη λίστα

το-lonely-planet-αποθεώνει-τις-φυσικές-ομορφιές-τ-1114937

Τη λίστα με τα 10 δικά του θαύματα της φύσης στην Ελλάδα, που αξίζει κανείς να παρατηρήσει και να θαυμάσει από κοντά, δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες ο διεθνούς φήμης ταξιδιωτικός οδηγός.

Επιβλητικά και πανύψηλα, μυθικά βουνά, φαράγγια που προκαλούν δέος και καταλήγουν σε ονειρικές παραλίες, εξωπραγματικά τοπία που μοιάζουν από άλλο πλανήτη και άλλα εντυπωσιακά αξιοθέατα της φύσης συμπεριλαμβάνονται στη δεκάδα του Lonely Planet.

Στην κορυφή όλων βρέθηκε ο μεγαλοπρεπής Όλυμπος, το βουνό που κατά την ελληνική μυθολογία αποτέλεσε την κατοικία των 12 Θεών. Ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της χώρας μας, που συνδυάζει ιδανικά βουνό και θάλασσα, προσφέροντας στους επισκέπτες του μοναδικές εμπειρίες.

Η παραλία της Πρέβελης, στο νομό Ρεθύμνου, με το πανέμορφο φοινικόδασος, από τις πιο διάσημες και πολυφωτογραφημένες της Κρήτης, βρέθηκε στη δεύτερη θέση. Η πρώτη τριάδα ολοκληρώνεται από τις περίφημες Βάθρες της Σαμοθράκης, τις αλλεπάλληλες φυσικές λιμνούλες που σχηματίζονται μέσα στα βράχια με τα κρυστάλλινα, βαθυπράσινα νερά που έλκουν σαν άλλες σειρήνες τους επισκέπτες του νησιού, για να τους μαγέψουν με την απαράμιλλης αισθητικής φυσική ομορφιά τους.

Ακολουθεί το Σπήλαιο των Λιμνών στα Καλάβρυτα, με τις 13 κλιμακωτές λίμνες σε τρία επίπεδα στα έγκατα του σπηλαίου και πέμπτο συναντάται το Φαράγγι της Σαμαριάς, από τα διασημότερα της Κρήτης και το μακρύτερο φαράγγι σε όλη την Ευρώπη.

Στην έκτη θέση βρίσκεται το άκρως εντυπωσιακό και επιβλητικό Σπήλαιο Μελιδονίου, γνωστό και ως Γεροντόσπηλιος, στο νομό Ρεθύμνου, το οποίο ακολουθείται από την Σκόπελο, με την πλούσια φύση, γεμάτη με πεύκα και πυκνά δάση, και τις παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά.

Τα Μετέωρα δεν θα μπορούσαν να λείπουν από μία τέτοια λίστα, καθώς πρόκειται για ένα τοπίο που πραγματικά αφήνει άφωνο τον επισκέπτη. Μία θέση πριν το τέλος συναντάται το ηφαίστειο της Νισύρου, από τα πιο απόκοσμα και ταυτόχρονα εντυπωσιακά σημεία της χώρας. Η εικόνα που αντικρίζει κανείς πατώντας πάνω στα ηφαιστειογενή πετρώματα μόνο εξωπραγματική φαντάζει.

Τέλος, η λίστα ολοκληρώνεται με την παραλία των Κουκουναριών στη Σκιάθο, η πιο φημισμένη του νησιού, η οποία ξεχωρίζει για το καταπράσινο δάσος κουκουναριών που αγγίζει σχεδόν τη θάλασσα.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook