Το lockdown φέρνει μαζικά τεστ στον «κόκκινο» νομό της Κρήτης

το-lockdown-φέρνει-μαζικά-τεστ-στον-κόκκινο-1146930

Μαζικά τεστ κορoνοϊού, θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες στον Άγιο Νικόλαο μετά τα κρούσματα κορoνοϊού που εντοπίστηκαν και σήμαναν συναγερμό στις υγειονομικές αρχές.

Ειδικότερα, αύριο Δευτέρα στον κινηματογράφο ΡΕΞ θα ελεγχθούν τα παιδιά των τμημάτων δημοτικών και νηπιαγωγείων όπου βρέθηκαν θετικά κρούσματα ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα ελεγχθούν και οι δάσκαλοι των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθούν rapid test με τη μέθοδο του drive through, στον χώρο πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Παράλληλα, από αύριο Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου θα ανήκει στο Επίπεδο Β – Αυξημένου Κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Πολιτική Προστασία.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τα οριζόντια μέτρα που ισχύουν σε όλη την Επικράτεια, στις περιοχές που βρίσκονται στο Επίπεδο Β – Αυξημένου Κινδύνου, ισχύουν επιπρόσθετα:

· Απαγόρευση κυκλοφορίας από 18:00 έως 05:00

· Δια ζώσης λειτουργία των Γυμνασίων από 01/02/2021

· Τηλε-εκπαίδευση για τα Λύκεια

· Χώροι Λατρείας: Πραγματοποίηση λειτουργιών με ανώτατο όριο τα 9 άτομα

· Λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click-in-a-shop) και με 1 άτομο ανά 25τ.μ.

· Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές–

Πηγή: creta24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook