Χανιά | Το λιμενικό αναζητά τους διακινητές για τους μετανάστες στην Γαύδο | Photos + Video

χανιά-το-λιμενικό-αναζητά-τους-διακιν-1108271

Γύρω στις 5 το απόγευμα έφτασε στο λιμάνι της Γαύδου η δίωξη με το ναυαγοσωστικό 519  από την Αγία Γαλήνη και το λιμενικό ψάχνει να βρει τους διακινητές για τους 52 μετανάστες που έφτασαν σήμερα το πρωί στο ακριτικό νησί.

Σύμφωνα με επικαιροποιημένες πληροφορίες του zarpanews.gr, ανάμεσα στα 52 άτομα που βρίσκονταν στο καράβι, βρίσκονται 5-6 παιδιά και 7-8 γυναίκες, με καταγωγή από Αφγανιστάν, Ιράκ και Κουρδιστάν.

Τα άτομα παραμένουν μπροστά από το καράβι, στην προβλήτα όσο κινούνται οι διαδικασίες, ενώ νωρίτερα τους προσφέρθηκε κανονικά φαγητό, νερό και χυμοί.

Υπενθυμίζεται ότι, συναγερμός σήμανε, σήμερα το πρωί, όταν σκάφος με περίπου 50 άτομα επιχείρησε μια πρώτη φορά να προσεγγίσει το λιμάνι της Γαύδου χωρίς όμως να τα καταφέρει και αμέσως απομακρύνθηκε.

Λίγο αργότερα όμως και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή ελέω «Ιανού», που δεν του επέτρεψαν να απομακρυνθεί, επιχειρήθηκε κάτι ανάλογο. ( δείτε ΕΔΩ)

«Κανένας δεν έχει θέμα υγείας τα παιδάκια είναι εκεί, παίζουν, τρέχουν γελάνε είναι όλοι καλά.» δήλωσε στο zarpanews.gr ο αντιδήμαρχος Γαύδου κ. Μιχάλης Λαμπάκης.

«Αυτοί λένε ότι έφυγαν από κάποιο λιμάνι της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία ή την Γερμανία. Το σκάφος τους είναι πολύ καλό οπότε μπορεί και να ισχύει.

Ωστόσο ο αντιδήμαρχος Γαύδου, διατηρεί τις αμφιβολίες του για τον καπετάνιο.

Συγκεκριμένα: «Είπαν ότι ο καπετάνιος τους έφυγε με μια βάρκα αλλά αυτό είναι ψέμα σίγουρα δεν ισχύει, αυτός είναι εκεί σίγουρα θα τους ψάξει τώρα η ασφάλεια»

Παρόλο που το λιμενικό εξέτασε νωρίτερα μήπως βρεθεί το κατάλληλο σκάφος για να έρθει να τους πάρει και να τους μεταφέρει στα Σφακιά ή την Παλαιόχωρα και οι αρμόδιες υπηρεσίες έτρεξαν τις διαδικασίες, οι μετανάστες θα παραμείνουν εν τέλει σήμερα στην Γαύδο.

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook