Το λέει γλυκά ο Βορίδης: Το ξύλο από την αστυνομία είναι στοιχείο αναγκαστικότητας | Video

το-λέει-γλυκά-ο-βορίδης-το-ξύλο-από-την-952494

Λίγες μέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου και τη συμπλήρωση 11 ετών από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικό…

Την ώρα που το ζήτημα της αστυνομικής βίας τίθεται και πάλι σε δημόσιο διάλογο μετά:

Την καταγγελία ενός άντρα για βασανιστήρια που υπέστη από αστυνομικούς την περασμένη Παρασκευή στα Εξάρχεια, κάποιος εκ των οποίων του είπε: «έχουμε χούντα ρε, το κατάλαβες;».

Την αστυνομική, κινηματογραφική έφοδο σε κλαμπ στο Γκάζι κατά τη διάρκεια της οποίας ένας αστυνομικός απάντησε (σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsit.gr και του Μάριου Αραβαντινού) σε κοπέλα που του είπε ότι «έχουμε Δημοκρατία» ότι «κάνεις λάθος».

Το περιστατικό αναίτιας αστυνομικής βίας που καταγράφθηκε από κάμερα στην ΑΣΟΕΕ που φαίνεται άνδρας των ΜΑΤ να χτυπά αρχικά με ασπίδα και στη συνέχεια με κλωτσιές φοιτήτρια.

Και φυσικά λίγες μέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου και τη συμπλήρωση 11 ετών από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικό…

Ο Μάκης Βορίδης μίλησε δημόσια για την αστυνομική βία, τονίζοντας πως «το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας».

«Η επιβολή του νόμου θα ευχόμασταν να γίνεται με προσφορά τριαντάφυλλων. Δεν έχει καταστεί αυτό δυνατό. Η επιβολή του νόμου εμπεριέχει στοιχεία αναγκαστικότητας. Το λέω γλυκά. Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας» είπε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, στο ΣΚΑΪ και προανήγγειλε αντίστοιχη συνέχεια: «Η άσκηση νόμιμης βίας είναι αυτό που κάνει η Αστυνομία. Φυσικά θα συνεχίσουμε. Θα κάνουμε αυτό».

altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook