Το λάθος στο Taxis για τις φορολογικές δηλώσεις φέρνει τροποποιητικές και αναστάτωση

το-λάθος-στο-taxis-για-τις-φορολογικές-δηλώ-801886

Το λάθος στο taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2021 διορθώθηκε και τώρα λογιστές και φορολογούμενοι θα βρεθούν μπροστά σε τροποποιητικές δηλώσεις.

Μπορεί τελικά να εντοπίστηκε το λάθος, ωστόσο παραμένει στα εκκαθαριστικά που έχουν εκδοθεί και πλέον η ΑΑΔΕ θα αποστείλει ηλεκτρονικά μηνύματα σε όσους έλαβαν λανθασμένους λογαριασμούς.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε κατά το «ανέβασμα» στο Taxis των ποσών των παρακρατηθέντων φόρων (παρακράτηση 20% κ.ά.). Ωστόσο, κατά τη μετάπτωση των στοιχείων το σύστημα δεν «διάβαζε» σωστά τα νούμερα, εξέλιξη που οδήγησε στη λανθασμένη προσυμπλήρωση στους σχετικούς κωδικούς του Ε1 των ποσών και κατ’ επέκταση στην έκδοση λανθασμένων εκκαθαριστικών σημειωμάτων.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε από τους λογιστές, οι οποίοι αφενός σταμάτησαν την υποβολή των δηλώσεων αφετέρου ενημέρωσαν την ΑΑΔΕ με στόχο να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις στο σύστημα.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε, μιλώντας στη Βουλή, και ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Βασίλειος Σπανάκης, τονίζοντας και αυτός ότι θα πρέπει να ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα όλοι όσοι έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση με λανθασμένα ποσά παρακρατούμενων φόρων και επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι είναι πλέον μονόδρομος η παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για άλλον ένα μήνα, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Πάντως όσοι φορολογούμενοι προχώρησαν στην υποβολή δηλώσεων με λανθασμένα στοιχεία, εκτός του ότι έχουν λάβει εκκαθαριστικό με αυξημένο φόρο, θα πρέπει να υποβάλλουν νέα τροποποιητική δήλωση, αφού δεν προβλέπεται διαδικασία για αυτόματη διόρθωση.

Όπως είναι φυσικό, έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στις τάξεις των φορολογουμένων και αυτό διότι δεν γνωρίζουν, στην πλειονότητά τους, ποιοι έχουν λανθασμένα στοιχεία και ποιοι όχι.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook