Το λάθος που κάνεις μετά το dry brushing και προκαλείς αφυδάτωση στο δέρμα σου

το-λάθος-που-κάνεις-μετά-το-dry-brushing-και-προκα-1438497

Το dry brushing σίγουρα θα το έχεις ακούσει. Πρόκειται για το στεγνό βούρτσισμα στην επιδερμίδα (αν κάνεις την ακριβή μετάφραση στα ελληνικά) και είναι μια ιδιαίτερα αποτελεσματική μέθοδος απολέπισης. Στην ουσία, για να κάνεις dry brushing χρειάζεσαι μια πολύ μεγάλη, πλατιά βούρτσα σώματος και δυνατές και γρήγορες κινήσεις για να έχεις αποτέλεσμα.

Η διαδικασία έχει ως εξής: Ξεκίνα από το κάτω μέρος του σώματος, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις φτέρνες, και την περιοχή πίσω από το γόνατα, όπου είναι συσσωρευμένοι πολλοί λεμφαδένες και λεμφικά κύτταρα. Στην συνέχεια, εστίασε στους μηρούς, τους γοφούς και του γλουτούς σου, προκειμένου να βελτιώσεις αισθητά την κυτταρίτιδα, τα ψωμάκια και το τοπικό πάχος. Μην αμελήσεις ποτέ τα άνω άκρα σου, αφού με αυτή την διαδικασία θα πεις «αντίο» στη χαλάρωση σε μπράτσα. Εύκολο; Νομίζω ναι! Σε όλη αυτήν την ιεροτελεστία του dry brushing, ωστόσο, υπάρχει ένα λάθος που κάνεις και το δέρμα σου δεν καταφέρνει να φτάσει στο peak του.

Το λάθος που κάνεις μετά το dry brushing

Κατά τη διάρκεια του dry brushing απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σου και είναι πολύ πιθανό να χάσεις υγρασία από το ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας με αποτέλεσμα την αφυδάτωσή της. Γι’ αυτό ακριβώς επιβάλλεται η ενυδάτωση μετά το στεγνό βούρτσισμα.

Ο σκοπός μιας ενυδατικής κρέμας, άλλωστε, είναι να αποτρέψει την απώλεια νερού στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος, δηλαδή στην κεράτινη στιβάδα, αλλά και να βοηθήσει επίσης στην πρόληψη της περιβαλλοντικής βλάβης στο δέρμα σου καθώς λειτουργεί ως προστατευτικό φράγμα. Συνεπώς, ποτέ μα ποτέ μετά το dry brushing μην ξεχνάς να απλώνεις σε όλο το σώμα σου ενυδατική κρέμα. Και, φυσικά, αυτό πρέπει να το κάνεις, αφού έχεις κάνει μπάνιο και έχει δεχθεί την απαραίτητη υγρασία η επιδερμίδα σου.

Τι ακριβώς κάνει το dry brushing

Το στεγνό βούρτσισμα είναι στην πραγματικότητα μια αρχαία αγιουρβέδικη πρακτική κατά την οποία χρησιμοποιείται μια βούρτσα με χοντρές τρίχες από φυσικές ίνες σε όλο το σώμα. Πιστεύεται ότι το στεγνό βούρτσισμα βοηθά να χαλαρώσεις, καθώς κάνεις μασάζ στο σώμα με κυκλικές κινήσεις και μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απελευθέρωση τοξινών μέσω των πόρων.

Το dry brushing είναι, λοιπόν, ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσεις την κυκλοφορία του αίματος, να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να κάνεις λεμφικό μασάζ.

Τι νομίζεις; Η Miranda Kerr, το top model που έχει περάσει στιγμές δόξας στη Victoria’s Secret, κάνει λάθος που κάνει dry brushing κάθε πρωί πριν το ντους για πάνω από 10 χρόνια; Όχι, βέβαια!

queen.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook