Το laptop που θέλει να αλλάξει όλα τα δεδομένα

το-laptop-που-θέλει-να-αλλάξει-όλα-τα-δεδομέν-872403

Όταν μιλάμε για ανατρεπτικούς σχεδιασμούς που θέλουν να αλλάξουν τόσο τι είναι ένα laptop όσο και πώς το χειρίζεσαι, οι κατασκευαστές καταφεύγουν πλέον σε ακρότητες.

Το έκανε η Lenovo με το Yoga, το έκανε η Acer, το έκανε ακόμα και η Microsoft όταν πρωτολάνσαρε τη σειρά Surface με το ύφασμα!

Κι ενώ οι πειραματισμοί δεν έλειπαν ποτέ από τον χώρο των υπολογιστών, οι κατασκευαστές έχουν βρει πλέον τον προνομιακό χώρο για παιχνίδι: τις διπλές οθόνες.

Αυτό φάνηκε στη φετινή Computex, τη μεγαλύτερη ίσως εμπορική έκθεση τεχνολογίας του κόσμου, ότι όσοι φτιάχνουν PC θέλουν τώρα να τα κάνουν ακόμα χορταστικότερα, ακόμα καλύτερα. Και ακόμα εξωφρενικότερα, αλίμονο.

Η HP ανακοίνωσε ένα gaming laptop με διπλή οθόνη και η Asus παρουσίασε το νέο ZenBook Pro Duo με τις δύο και μάλιστα 4K οθόνες, την παράσταση της εξαλλοσύνης έκλεψε ωστόσο η ιδέα της Intel για τις διπλές οθόνες. Honeycomb Glacier το λέει και είναι η δική της άποψη για το πού πρέπει να κατευθυνθούν τα gaming laptops. Μια οθόνη 15,6 ιντσών 1080p και μια δεύτερη 12,3 ιντσών ανάλυσης 1920×720 δηλαδή με ένα σύστημα διπλού μεντεσέ δηλαδή.

Το αποτέλεσμα είναι ένα laptop που επιτρέπει πολλαπλές θέσεις και γωνίες. Και, όπως δήλωσε η Intel για το concept της, πολλοί κατασκευαστές εκδήλωσαν ενδιαφέρον να το φορέσουν στα επόμενα laptops τους.

Η Intel δεν φτιάχνει εξάλλου μόνο επεξεργαστές και εξαρτήματα, αλλά ξοδεύει χοντρό χρήμα ανοίγοντας νέες αγορές για τα προϊόντα της και σκιαγραφώντας το μέλλον των υπολογιστών και τις προτιμήσεις του κόσμου.

Και συνήθως δεν τα κάνει τυχαία, καθώς έχει ήδη τη σύμφωνη γνώμη των κατασκευαστών. Το ζήσαμε εξάλλου από πρώτο χέρι αυτό, όταν η Intel παρουσίασε το δικό της πείραμα για ένα laptop με δύο οθόνες (Tiger Rapids), το οποίο έγινε πέρυσι το Yoga Book C930 της Lenovo.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook