Το κουτάβι που αγόρασαν ήταν τελικά… αλεπού

το-κουτάβι-που-αγόρασαν-ήταν-τελικά-1324337

Όταν η Maribel Sotelo και η οικογένειά της αγόρασαν ένα χαριτωμένο κουτάβι από ένα μικρό κατάστημα στο κέντρο της Λίμα στο Περού, δεν είχαν ιδέα ότι μόλις είχαν αφήσει μια αλεπού να μπει στο κοτέτσι – κυριολεκτικά.

Το κατοικίδιο της οικογένειας αρχικά έπαιζε χαρούμενα με τα άλλα σκυλιά της γειτονιάς, αλλά καθώς μεγάλωνε, εμφανίστηκαν σημάδια ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο «σκύλος», που ονομαζόταν «Run Run», άρχισε να κυνηγάει τα κοτόπουλα και τις πάπιες των γειτόνων για να τα σκοτώσει ή να τα φάει, προκαλώντας την οργή της γειτονιάς. Αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για μια αλεπού των Άνδεων, η οποία έχει λεπτά πόδια, φουντωτή ουρά, μυτερό κεφάλι και προεξέχοντα αυτιά.

«Νομίζαμε ότι ήταν καθαρόαιμο κουτάβι», δήλωσε η Sotelo, η οποία πρόσθεσε ότι ο έφηβος γιος της αγόρασε το ζώο ως κατοικίδιο για το ποσό που αντιστοιχεί σε 13 δολάρια πριν από περίπου έξι μήνες.

«Μια κυρία μας είπε ότι είχε φάει τρία μεγάλα ινδικά χοιρίδια», είπε η Sotelo, θρηνώντας επειδή έπρεπε να πληρώσει τους ιδιοκτήτες για τα νεκρά ζώα.

Πριν από λίγες ημέρες, ο «Run Run» το έσκασε από το σπίτι του και οι ιδιοκτήτες του, η οικολογική αστυνομία και οι υπάλληλοι της κρατικής υπηρεσίας Εθνικών Δασών και Άγριας Ζωής (SERFOR) τον αναζητούν για να τον μεταφέρουν σε ειδικό κέντρο ή ζωολογικό κήπο.

Ο Walter Silva, κτηνίατρος και ειδικός σε θέματα άγριας ζωής στη SERFOR, δήλωσε στο Reuters ότι πολλά άγρια ζώα μεταφέρονται από «διακινητές» από περιοχές του Αμαζονίου, όπως το Λορέτο, το Ουκαγιάλι και το Madre de Dios, για να διακινηθούν παράνομα στη Λίμα.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook