Το κουμπί που πρέπει πάντα να πατάτε στο αυτοκίνητο όταν έχει κίνηση

το-κουμπί-που-πρέπει-πάντα-να-πατάτε-στ-1766068

Ένα κουμπί που βρίσκεται σε όλα τα αυτοκίνητα καλούνται να πατούν οι οδηγοί όταν έχουν κολλήσει στην κίνηση, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Express».

Πρόκειται για το κουμπί της «Ανακύκλωσης αέρα», το οποίο βρίσκεται συνήθως στον κεντρικό πίνακα ελέγχου του αυτοκινήτου, πίσω από το κιβώτιο των ταχυτήτων, και απεικονίζει ένα αυτοκίνητο, με ένα βελάκι στο εσωτερικό του.

Δείτε το κουμπί «Ανακύκλωσης αέρα» κυκλωμένο στην παρακάτω φωτογραφία:

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, το συγκεκριμένο κουμπί μπορεί να προστατεύσει την είσοδο των τοξικών αερίων που προέρχονται από τις εξατμίσεις των γύρω οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια μπορεί να εισπνεύσουν οι οδηγοί.

Σημειώνουμε ότι ο οργανισμός Health and Safety Executive έχει προειδοποιήσει τους οδηγούς ότι τα αέρια που απελευθερώνονται από τα οχήματα είναι «επικίνδυνα για την υγεία, εάν εισπνευστούν», ενώ μπορούν να «προκαλέσουν ερεθισμό στα μάτια και στην αναπνευστική οδό».

«Το κουμπί της ανακύκλωσης αέρας είναι ζωτικής σημασίας και πρέπει να χρησιμοποιείται όποτε είναι δυνατόν. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί οδηγοί που δεν γνωρίζουν τι ακριβώς επιτελεί αυτή η λειτουργία», αναφέρει το κανάλι στο YouTube που εξειδικεύεται σε θέματα αυτοκινήτων, «LearnCar01».

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν έχουμε κολλήσει στην κίνηση θα πρέπει να ανοίξουμε τον κλιματισμό και έπειτα να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία «Ανακύκλωσης αέρα», για να αποτρέψουμε την είσοδο των καυσαερίων και του βλαβερού μονοξειδίου του άνθρακα στο όχημά μας κατά 20% περίπου.

Η λειτουργία αυτή μπορεί να είναι ακόμα πιο χρήσιμη σε άτομα που είναι αλλεργικά στην γύρη, καθώς και σε περιπτώσεις που υπάρχει κάποια άσχημη μυρωδιά έξω από το αυτοκίνητο.

«Ιδίως το καλοκαίρι, όταν το αυτοκίνητο εκτίθεται στον ήλιο, πολλές φορές υπάρχει μια δυσάρεστη μυρωδιά στο εσωτερικό του. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ανοίξετε τον κλιματισμό και να ενεργοποιήσετε την λειτουργία που επιτρέπει την είσοδο του αέρα από το εξωτερικό προς το εσωτερικό του οχήματος για διάστημα 10 λεπτών [σ.σ.: αυτό το κουμπί συνήθως βρίσκεται ακριβώς κάτω από την «Ανακύκλωση αέρα»]. Έπειτα, ανοίξτε την «Ανακύκλωση αέρα» και οι οσμές θα εξαφανιστούν», καταλήγει το «LearnCar01».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook