Το κουκούλωμα

το-κουκούλωμα-837745

Ποιοι χαίρονται με το απίστευτο αλαλούμ που επικρατεί στο θέμα της Novartis; Μα, όσοι είναι βουτηγμένοι στο σκάνδαλο μέχρι τον λαιμό, τα κόμματα που κυβερνούσαν την εποχή που γινόταν πάρτι στην Υγεία και φυσικά οι διευθυντικές ομάδες των δεξιών (παραδοσιακών και νέων) μέσων ενημέρωσης που αγωνίζονται με πάθος για να φύγουν επιτέλους οι παρείσακτοι νεομπολσεβίκοι, οι ουτιδανοί, οι ολετήρες. Χαίρονται, γιατί το κλίμα που διαμορφώνεται δεν θα επιτρέψει να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση, αλλά αντιθέτως θα ευνοήσει την επιχείρηση κουκουλώματος που είναι σε εξέλιξη. Πού βρισκόμαστε σήμερα;

Στο υψηλότερο επίπεδο της Δικαιοσύνης υπάρχει εμφύλιος. Εν ενεργεία εισαγγελείς κατά εν ενεργεία εισαγγελέων, πρώην εισαγγελείς κατά πάντων, η ηγεσία της Δικαιοσύνης δίνει εντολές για έρευνες εναντίον δικαστικών λειτουργών, ψάχνουμε να βρούμε ποιος είναι ο Ρασπούτιν και ποια η Μεσσαλίνα.

Στο πολιτικό επίπεδο η συζήτηση επικεντρώνεται στο αν έχουμε σκάνδαλο, σκευωρία ή και σκάνδαλο και σκευωρία. Αν πάρεις τοις μετρητοίς όσα υποστηρίζουν κάποιοι από τους εμπλεκόμενους πολιτικούς, θα καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει κάτι ποινικά επιλήψιμο στην όλη ιστορία, τα πάντα ήταν απολύτως νόμιμα και καθαρά, δεν έπεσε καμία μίζα, δεν έγιναν βρόμικες συναλλαγές, απλώς η σημερινή κυβέρνηση προσπάθησε να στοχοποιήσει τους αντιπάλους της.

Αρα έχουμε να κάνουμε με καραμπινάτη σκευωρία και η αλήθεια θα λάμψει σύντομα στο Ειδικό Δικαστήριο όπου θα οδηγηθούν σιδηροδέσμιοι οι φαύλοι ραδιούργοι του ΣΥΡΙΖΑ παρέα με τους επίορκους εισαγγελείς που δέχτηκαν να συμμετάσχουν σ’ αυτήν την άθλια συνωμοσία. Επικαλούνται μάλιστα τις αναφορές του εισαγγελέα Αγγελή (έχουμε χάσει τον αριθμό) τις οποίες όμως διαβάζουν με τα… πόδια.

Ο συγκεκριμένος πολυγραφότατος εισαγγελέας δεν μιλάει για σκευωρία, αλλά για συγκάλυψη (να υποθέσουμε ότι πρόκειται για επιλογή της κυβέρνησης;) και επίσης σε μία από τις εκθέσεις του αναφέρεται στον Δημήτρη Αβραμόπουλο (ένας από τους πέντε που ερευνώνται ακόμη) και κάνει λόγο για στοιχεία που τον αφορούν και πρέπει να εξεταστούν. Μπέρδεμα.

Πάντως ο ίδιος ο αρχηγός της Δεξιάς, που είχε κάθε λόγο να στρατευτεί με αυτήν την εκδοχή αφού στο κάδρο βρίσκονται πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματός του, δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά προκαλώντας την οργή του αντιπροέδρου του, Αδώνιδος Γεωργιάδη.

Στη συνέντευξή του στην Ελλη Στάη στο Open ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο (η φράση του ήταν «προς Θεού, δεν θέλω να πω ότι δεν είναι σκάνδαλο»), δήλωσε ότι ουδείς είναι a priori αθώος (φυλάει τα ρούχα του ο άνθρωπος και με το δίκιο του), ωστόσο υπογράμμισε ότι έχουμε και σκευωρία με δράστες κυβερνητικούς παράγοντες, μηδέ του πρωθυπουργού εξαιρουμένου. Το στραμπούληγμα της λογικής; Οντως.

Ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι το σκάνδαλο αφορά γιατρούς και ορισμένους υπηρεσιακούς παράγοντες χαμηλής και μεσαίας βαθμίδας, όχι όμως τους πολιτικούς προϊσταμένους.

Μ’ άλλα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης μάς καλεί να συμφιλιωθούμε με την ιδέα ότι όσοι είχαν την ευθύνη στον χώρο της Υγείας (υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς, εισηγητές στις διάφορες επιτροπές τιμολόγησης) δεν είχαν πάρει χαμπάρι τι συνέβαινε επί χρόνια εντός και εκτός των υπουργείων που διοικούσαν. Απλώς παρίσταντο και χαιρέτιζαν. Είναι δηλαδή και αθώοι και ηλίθιοι. Να το δεχτώ μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook