Το κόλπο με το λεμόνι για να καθαρίσετε το φούρνο μικροκυμάτων σε 1,5 λεπτό

το-κόλπο-με-το-λεμόνι-για-να-καθαρίσετε-1434786

Καθώς και οι τιμές του ρεύματος ανεβαίνουν σε δυσθεώρητα επίπεδα, θα αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε ολοένα και περισσότερο τον φούρνο μικροκυμάτων μας καθώς ο φούρνος μικροκυμάτων καταναλώνει λιγότερο ρεύμα από το συμβατικό φούρνο.

Φυσικά, κάτι τέτοιο σημαίνει ότι ο φούρνος μας θα βρωμίζει περισσότερο, όμως υπάρχει ένας πολύ εύκολος και γρήγορος τρόπος για να τον καθαρίσουμε.

Σύμφωνα με ένα βίντεο του Sidney Raz στο TikTok, μπορούμε να έχουμε τον πιο αστραφτερό φούρνο μικροκυμάτων, μέσα σε 1,5 λεπτό με δύο μόνο απλά υλικά: νερό και λεμόνι.

«Ορίστε κάτι που δεν ήξερα, μέχρι να φτάσω στα 30: Τον σωστό τρόπο για να καθαρίζω έναν φούρνο μικροκυμάτων», ξεκινά ο Raz.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής:

  • Πάρτε ένα μπολ και γεμίστε το με νερό
  • Κόψτε ένα λεμόνι στα δύο και σφίξτε το κάθε κομμάτι πάνω από το μπολ, έτσι ώστε ο χυμός να πέσει μέσα στο νερό
  • Βάλτε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων και ενεργοποιήστε τον φούρνο (βάλτε τον να ζεστάνει το μείγμα για περίπου 1,5 λεπτό)
  • Περιμένετε 1-2 λεπτά και σκουπίστε το εσωτερικό της συσκευής με ένα πανί η σφουγγάρι
  • Το βίντεο αυτό έγινε γρήγορα viral, συγκεντρώνοντας πάνω από 500.000 likes στο TikTok, με πολλούς από τους χρήστες να επιβεβαιώνουν ότι, πράγματι, το κόλπο δουλεύει.

Ένας, μάλιστα, αποφάσισε να μοιραστεί και την δική του παραλλαγή στο κόλπο, σχολιάζοντας: «Δουλεύει ακόμα καλύτερα εάν βάλετε το μπολ να ζεσταθεί για 5 με 10 λεπτά και το αφήσετε για άλλο ένα τέταρτο μέσα στο φούρνο, προτού σκουπίσετε».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook