Το κλασικό λάθος που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε τα λαχανικά

το-κλασικό-λάθος-που-κάνουμε-όταν-μαγε-1673122
Unsplash

Τα λαχανικά είναι βασική πηγή βιταμινών και έχουν πάρα πολύ σημαντική θρεπτική αξία για τον οργανισμό μας αλλά βασική προϋπόθεση είναι να συντηρούνται, μαγειρεύονται και καταναλώνονται με τον σωστό τρόπο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο τρόπος μαγειρέματος των λαχανικών επηρεάζει την περιεκτικότητά τους σε πολύτιμες βιταμίνες και απαραίτητα μέταλλα και υπάρχει ένα λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι.

Και αυτό είναι ο βρασμός. Θα πρέπει να αποφεύγουμε να βράζουμε τα λαχανικά, καθώς αυτός ο τρόπος μαγειρέματος οδηγεί σε απώλεια θρεπτικών συστατικών σε ποσοστό έως και 50%. Το βράσιμο δεν ενδείκνυται, σύμφωνα με την ειδικό, κυρίως για λαχανικά που περιέχουν υδατοδιαλυτές βιταμίνες, όπως το λάχανο, το σπανάκι, η λαχανίδα, το μπρόκολο, τα φασόλια και ο αρακάς. Όπως υποδηλώνει και η ονομασία τους, οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες διασπώνται όταν έρχονται σε επαφή με το νερό.

Ένας τρόπος για να διατηρείται η θρεπτική αξία αυτών των λαχανικών είναι να μαγειρεύονται με ελάχιστο νερό και για λίγη ώρα. Εναλλακτικά ενδείκνυται το ψήσιμο και το μαγείρεμα στον ατμό.

baby.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook