Το ΚΚΕ Χανίων χαιρετίζει τη δημιουργία του Πολυδύναμου Κέντρου του ΚΕΘΕΑ

το-κκε-χανίων-χαιρετίζει-τη-δημιουργί-1245307

Σε μια περίοδο, όπου τα στοιχεία Διεθνών Οργανισμών αλλά και τα επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας μας, αναδείχνουν την άνοδο της χρήσης και της εξάρτησης από ναρκωτικά, τη μείωση της ηλικίας πρώτης επαφής, καθώς και τη διόγκωση του πληθυσμού τοξικοεξαρτημένων, είναι σημαντική και πολύτιμη η ύπαρξη και στήριξη Κέντρου στεγνών προγραμμάτων όπως το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη.

Φυσικά όλα τα παραπάνω στοιχεία δεν είναι προϊόν κάποιου φυσικού φαινομένου, αλλά αποτελούν τα αποτελέσματα της πολιτικής όλων των ελληνικών κυβερνήσεων που χέρι – χέρι ξηλώνουν το κουβάρι της πρόληψης, της θεραπείας, της κοινωνικής επανένταξης, ακολουθώντας πιστά τη στρατηγική της ΕΕ για τα ναρκωτικά, υποτίθεται για “μείωση της βλάβης”.

Μιας πολιτικής, που στο ζύγι «κόστους-οφέλους» και στο όνομα της εξυπηρέτησης του καπιταλιστικού κέρδους, δε διστάζει να αθωώνει τα ναρκωτικά, να διαφημίζει την κάνναβη ή να προβάλει ως πανάκεια τα υποκατάστατα της ηρωίνης.

Είναι η ίδια πολιτική, που διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν στηρίξει, της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης των προγραμμάτων πρόληψης και θεραπείας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την προσπάθεια να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ και κατ’ επέκταση όλων των στεγνών προγραμμάτων.

Μια προσπάθεια που δεν προχώρησε, χάρη στη γενική κατακραυγή και τον αγώνα των ίδιων των συλλόγων οικογένειας του ΚΕΘΕΑ, εργατικών σωματείων, συνδικαλιστικών και άλλων μαζικών φορέων του κινήματος. Έναν αγώνα που με όλες του τις δυνάμεις στήριξε και θα συνεχίσει να στηρίζει το ΚΚΕ, όχι μόνο για τη διαφύλαξη του χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ, αλλά και για την ενίσχυση της δράσης του με νέες μονάδες, όπως αυτή στον νομό μας, που θα πρέπει να λειτουργούν με μόνιμο και επαρκές προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων και με μονιμοποίηση όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με ενίσχυση των ψυχοδιαγνωστικών κέντρων, καθώς και για πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό συνολικά των «στεγνών» προγραμμάτων.

Στην πάλη ενάντια στην τοξικοεξάρτηση, η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ καλεί τους νέους και τις νέες που πειραματίζονται με τα ναρκωτικά, τις οικογένειες τους, τους εργαζόμενους στην πρόληψη και τη θεραπεία, όλους όσοι βιώνουν το κοινωνικό αυτό πρόβλημα από «πρώτο χέρι», να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στην πάλη για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook