Το Κίνημα Αλλαγής Χανίων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

το-κίνημα-αλλαγής-χανίων-για-τον-εορτα-1187843

«Η 8 Μάρτη, από την ανακήρυξή της, ως παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, «κυματίζει» κάθε χρόνο ως «σημαία» αναφοράς αγώνων για τη νικηφόρα δικαίωση των εργασιακών και εν γένει των κοινωνικών δικαιωμάτων της,», αναφέρει σε ανακοίνωση του με αφορμή τον αυριανό εορτασμό το Κίνημα Αλλαγής Χανίων.

Η ανακοίνωση:

«Η  Νομαρχιακή Επιτροπή του  ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Χανίων με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας εξέδωσε τα παρακάτω.

Η 8 Μάρτη, από την ανακήρυξή της, ως παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, «κυματίζει» κάθε χρόνο ως «σημαία» αναφοράς αγώνων για τη νικηφόρα δικαίωση των εργασιακών και εν γένει των κοινωνικών δικαιωμάτων της. Ένα ορόσημο μνήμης αλλά και συνεχούς εγρήγορσης για τη γυναίκα που μπορεί να κέρδισε πολλά, μετά την ιστορική εξέγερση, στο στίβο της εργασιακής βιοπάλης, ωστόσο συνεχίζει μέχρι και τις μέρες μας  να αγωνίζεται για τα αυτονόητα δικαιώματα της, τη διαφύλαξη – πρωτίστως – της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς της! Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται φέτος σε ιδιαίτερες συνθήκες.

Η πανδημία είναι για όλους μια σκληρή, επώδυνη εμπειρία και οξύνει, μεταξύ άλλων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η γυναίκα.

Μια επέτειος επίκαιρη όσο ποτέ

Γυναικα είναι η ίδια η ζωή. Κι όσο δεν έχουν τη θέση που δικαιούνται  και τους  αξίζει στην κοινωνία,  θα  διεκδικούν. ένα ακόμα βήμα προς την ουσιαστική ισότητα.»

Zarpanews.gr

One thought on “Το Κίνημα Αλλαγής Χανίων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

  1. Γυναικα είναι η ίδια η ζωή, με ότι αυτό συνεπάγετε! Να έχετε δικό σας σπίτι, δουλειά, αυτοκίνητο. Να μην έχετε ανάγκη κανένα κερατά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook