Το καλοκαίρι έφυγε, η κρουαζιέρα στα Χανιά συνεχίζεται: Σχεδόν 1.000 επισκέπτες σήμερα με το νεότευτκο Viking Neptune | Photos

το-καλοκαίρι-έφυγε-η-κρουαζιέρα-στα-χα-1575087

Ο τουρισμός κρουαζιέρας φαίνεται πως δίνει το στίγμα της επέκτασης της τουριστικής σεζόν στα Χανιά με νέα άφιξη σήμερα Κυριακή 27 Νοέμβριου και με πέντε προγραμματισμένες αφίξεις για τον μήνα Δεκέμβριο.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με ενημέρωση του προέδρου του λιμενικού ταμείου, Δημήτρη Βιριράκη,  το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο Viking Neptune , με 905 επιβάτες ,εδεσε για πρώτη φορά σήμερα στην Σουδα.

Ως είθισται, όπως σημειώνει ο κ. Βιριράκης, θα γίνει η καθιερωμένη ανταλλαγή αναμνηστικών πλακετών του Λιμενικού Ταμείου με τον καπετάνιο του πλοίου.

Τον μηνα Νοέμβριο επισκέφθηκαν το λιμάνι της Σουδας 11 κρουαζιερόπλοια ,αριθμός ρεκόρ ολων των εποχών για το λιμάνι μας.

«Ο χειμερινός τουρισμός έγινε πράξη στην κρουαζιέρα αφου τον μηνα Δεκεμβριο θα εχουμε 5 ακομη προγραμματισμένες αφιξεις κλείνοντας το ετος με οριακο ρεκορ στον αριθμο αφίξεων πλοιων , οχι ομως και στον αριθμο των επιβατων (για τους γνωστούς υγειονομικούς λόγους και περιορισμούς).

Οι ενδείξεις για το 2023 μεχρι στιγμής ειναι πολύ ευοιωνες και πρέπει να είμαστε ετοιμοι και ως Υπηρεσια και ως πολη.

Η χρηματοδότηση για την κατασκευή του νέου σταθμου επιβατων στην Σουδα θα πρεπει ν αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα στα εργα του νομου Χανίων απ ολους τους αρμόδιους, οχι μονο απο το Λιμενικο Ταμειο Χανιων»  σημειώνει ο κ. Βιριράκης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook