Το Instagram θέλει τώρα να αντιγράψει το BeReal με μια νέα λειτουργία

το-instagram-θέλει-τώρα-να-αντιγράψει-το-bereal-με-μι-1430361

Μετά την προσπάθειά του να ανταγωνιστεί το TikTok, το Instagram θέλει τώρα να κοντράρει και το BeReal

Το 2019 ο Γάλλος Αλεξί Μπαρεγιά, λανσάρει την εφαρμογή BeReal. Σκοπός του είναι να βάλει τέλος στην καταπιεστική και καλοφτιαγμένη αισθητική του instagram και να δημιουργήσει ένα app το οποίο ζητά από τους χρήστες να εμφανιστούν έτσι ακριβώς όπως είναι. Αυθόρμητοι και χωρίς φίλτρα. Και κάπως έτσι φτάνουμε στο 2022, όπου η εφαρμογή αυτή μέσα σε λίγους μήνες έχει ξεπεράσει τα 43.3 εκατομμύρια downloads και έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από το κοινό.

Το στοιχείο που την ξεχωρίζει πέρα από την «αυθόρμητη και πιο αληθινή αισθητική της», είναι το γεγονός πως σε ανύποπτη ώρα έρχεται ένα μήνυμα στο κινητό σου το οποία σε καλεί «να είσαι αληθινός» και τότε μπορείς να τραβήξεις φωτογραφία και από τις δυο κάμερες του κινητού σου, δείχνοντας τι ακριβώς κάνεις αλλά και τι ακριβώς βλέπεις. Το βασικό κόλπο του app; Αν δεν ποστάρεις, δεν μπορείς να δεις τι έχουν αναρτήσει οι υπόλοιποι φίλοι σου.

Με αυτήν την ανατρεπτική νοοτροπία, το BeReal έχει κατακτήσει τους χρήστες και το Instagram δεν θα μπορούσε να μείνει με σταυρωμένα χέρια. Από τη μια το ΤικΤοκ, τώρα το BeReal, ο ανταγωνισμός έχει χτυπήσει κόκκινο και το Instagram τρέχει και δεν φτάνει για να προσαρμοστεί στις νέες αυτές τακτικές. Οι αλλαγές βέβαια που επιχείρησε την τελευταία φορά δεν πήγαν και τόσο καλά, αφού τα reels και τα βίντεο δεν ήταν τόσο καλοδεχούμενα στην πλατφόρμα από τους χρήστες της, με αποτέλεσμα ακόμη και η Kardashian να εκφράζει την δυσαρέσκειά της για το πώς το instagram αλλάζει την ταυτότητά του -αυτή που το έκανε δημοφιλές εξ αρχής.

Φωτογραφία και βίντεο με τις δύο κάμερες του κινητού σου, ταυτόχρονα

Όλα τα παραπάνω μαζί με το πώς εξελίσσονται τα δεδομένα στον ψηφιακό κόσμο, οδηγούν και πάλι το Instagram να προβεί σε αλλαγές και να ανακοινώσει πως ετοιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό το οποίο είναι εμπνευσμένο από το BeReal. Θα χρησιμοποιούνται και οι δυο κάμερες όταν βγάζεις φωτογραφία, ενώ ακόμη θα μπορείς να τραβάς βίντεο και από την μπροστά αλλά και από την κανονική κάμερα του κινητού σου, ταυτόχρονα.

Το νέο χαρακτηριστικό αυτό, έχει ονομαστεί ως IG Candid, ενώ όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Meta, Alessandro Paluzzi, το χαρακτηριστικό αυτό ετοιμάζεται και τεστάρεται μέσα στην εταιρεία χωρίς να έχει κυκλοφορήσει ακόμη στο κοινό και τους χρήστες.

Πώς θα λειτουργούν τα «IG Candids» που ετοιμάζει το instagram

Όπως φαίνεται και στο tweet που δημοσίευσε, μόλις κυκλοφορήσει και στους χρήστες, το IG Candid θα λειτουργεί ως εξής: Αφού προσθέσεις στα stories σου, τα IG Candids, των υπόλοιπων φίλων σου, θα σου έρχεται μια τυχαία ειδοποίηση σε ανύποπτο χρόνο, στην οποία θα μπορείς να τραβήξεις και να ποστάρεις φωτογραφία μέσα σε δυο λεπτά, έτσι ακριβώς όπως θα είσαι εκείνη την ανύποπτη στιγμή. Χωρίς φίλτρα και edits. H μπροστά κάμερα θα τραβάει το πρόσωπο σου, δηλαδή μια selfie και η κανονική κάμερα θα αποτυπώνει σε ποιο ακριβώς μέρος βρίσκεσαι αλλά και τι κάνεις εκείνη την δεδομένη στιγμή.

Το νέα αυτό χαρακτηριστικό που ετοιμάζεται έχει εμπνευστεί από το BeReal, αφού η συγκεκριμένη εφαρμογή έτσι λειτουργεί και προσπαθεί να δώσει μια πιο ειλικρινής οπτική και καθημερινότητα των χρηστών.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook