Το ιδανικό ρόφημα για να ενισχύσεις φυσικά το ανοσοποιητικό

το-ιδανικό-ρόφημα-για-να-ενισχύσεις-φυ-1581859

Ο χειμώνας έχει κάνει ήδη την εμφάνιση του με τις χαμηλές θερμοκρασίες να γίνονται πλέον αισθητές. Η τσουχτερή αυτή εποχή συνοδεύεται συχνά από ιώσεις και κρυολογήματα, τα οποία ταλαιπωρούν όχι μόνο τον οργανισμό, αλλά και την ψυχολογία μας. Όπως, λοιπόν, σε κάθε κοινή και μη ασθένεια η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, έτσι και για το απλό μπούκωμα της μύτης ή τον πονόλαιμο, υπάρχει τρόπος να τα αποφύγεις.

Ο τελευταίος δεν είναι άλλος από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο συχνά επηρεάζεται από μια σειρά διάφορα παραγόντων – όχι μόνο περιβαλλοντικών – οδηγώντας το στην εξασθένηση.

Και πως θα το πετύχεις αυτό; Προσθέτοντας απλώς στο διατροφικό σου πρόγραμμα το παρακάτω ρόφημα – σύμμαχο του ανοσοποιητικού, με φυσικά συστατικά που προλαμβάνουν αποτελεσματικά την εποχική γρίπη.

Όπως θα ανακαλύψεις ευθύς αμέσως, η διατροφολόγος Blair Horton προετοιμάζει το εν λόγω αφέψημο με φρέσκο τζίντζερ, λεμόνι και κουρκούμα, τρία συστατικά πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, που θωρακίζουν τον οργανισμό, προσφέροντας ένα twist χαλάρωσης μέσα στην ημέρα.

Υλικά:

Ένα μικρό κομμάτι τζίντζερ

Ένα κομμάτι φρέσκο κουρκουμά

Ένα λεμόνι

Λίγο αλάτι

Λίγο μαύρο πιπέρι

Ζεστό νερό

Εκτέλεση:

Όσο αναφορά τα υλικά έχεις δύο επιλογές: είτε να τα ξεφλουδίσεις και να τα κόψεις σε μικρά κομμάτια, είτε πάλι να κρατήσεις την φλούδα (πρέπει να τα πλύνεις όμως πολύ καλά) και απλώς να τα κόψεις κομμάτια και έπειτα να τα ρίξεις όλα μαζί στο μπλέντερ, όπου θα τα χτυπήσεις πολύ καλά. Έπειτα ρίξε το μείγμα σε μια φόρμα για energy balls ή σοκολατάκια και πάγωσε το στην κατάψυξη. Όταν είναι έτοιμα, πάρε ένα κύβο και ρίξε το μέσα σε μια κούπα την οποία θα γεμίσεις με ζεστό νερό. Το ρόφημα σου είναι έτοιμο.

 shape.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook