Το ιδανικό χωριό για τους φυσιολάτρες είναι στην Κρήτη!

το-ιδανικό-χωριό-για-τους-φυσιολάτρες-1164680

Είναι ένας οικισμός στο Ρέθυμνο πνιγμένος μέσα στο πράσινο. Ό,τι πρέπει για φυσιολάτρες και ανθρώπους που αγαπούν την ηρεμία ενός τοπίου. Ένα μυστικό και παραδοσιακό χωριό που αξίζει να γνωρίσεις.

Η άγνωστη και πανέμορφη Αργυρούπολη που μάλλον δεν γνωρίζεις

Η Αργυρούπολη, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv είναι ένα από τα ημιορεινά χωριά της Κρήτης μιας και βρίσκεται στα 260 μέτρα υψόμετρο. Είναι γνωστό για το φυσικό του κάλλος και το περιβάλλον και σήμα κατατεθέν του είναι ο καταρράκτης της περιοχής. Θα το βρεις μερικά μόνο χιλιόμετρα μακριά από το Ρέθυμνο, σε μια περιοχή με φυσικές πηγές, καταρράκτη και μονοπάτια. Επιπλέον αποτελεί ένα πολύ ιστορικό χωριό μιας και εκεί πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των Κρητικών για την ένωση του νησιού με την Ελλάδα.

Αυτό που το κάνει επίσης ξεχωριστό είναι ότι εκτός από τα κρητικά στοιχεία της παράδοσης που διαθέτει, έχει διατηρήσει και κάποια βενετσιάνικα χαρακτηριστικά κυρίως στην αρχιτεκτονική του. Μικρές συνοικίες με πινελιές από άλλη εποχή, ειδικά στην Άνω Πόλη. Ρίξε μια ματιά στα ρωμαϊκά ψηφιδωτά αλλά και στα αρχοντικά, καθώς θα κάνεις εκεί τη βόλτα σου.

Ένα ιδανικό ελληνικό χωριό για τους φυσιολάτρες

Αν αυτό που σε ενδιαφέρει όταν πηγαίνεις διακοπές είναι να γίνεσαι ένα με τη φύση, τότε η Αργυρούπολη είναι αυτό που ψάχνεις. Εκτός από τον καταρράκτη στον οποίο μπορείς να χαλαρώσεις και να ξαποστάσεις, μπορείς να βρεις πολλές πεζοπορικές διαδρομές. Μέσα από καταπράσινα και πανέμορφα τοπία. Από εκεί εξάλλου ξεκινά και ένα μονοπάτι το οποίο σε οδηγεί στη μοναδική στο είδος της λίμνη γλυκού νερού στην Κρήτη. Ο λόγος για την λίμνη Κουρνά. Στη διαδρομή σου θα συναντήσεις καταπράσινες εκτάσεις, τεράστια πλατάνια και τρεχούμενα νερά που βγαίνουν από διάφορες πηγές.

Αν τώρα σου αρέσουν και τα ταξίδια στην ιστορία, πέρα από την Γενική Συνέλευση των Κρητικών που αναφέραμε, να σου πούμε ότι η περιοχή έχει και πολλά αρχαιολογικά μνημεία όπως την νεκρόπολη της Λάππας. Η Αργυρούπολη είναι μια διαφορετική εκδοχή της Κρήτης που θα σε ενθουσιάσει όλες τις εποχές του χρόνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook