Το ιδανικό Apple εργαλείο για την κλοπή του αυτοκινήτου σου

το-ιδανικό-apple-εργαλείο-για-την-κλοπή-του-1333464

Οι «ανιχνευτές» της Apple γίνονται εργαλεία στα χέρια των επιτηδείων, προκειμένου να προχωρήσουν σε μια κλοπή αυτοκινήτου με μικρότερο για αυτούς κίνδυνο.

Τις δυνατότητες που παρέχουν τα AirTags της Apple για τον εντοπισμό κάθε λογής αντικειμένου αξιοποιούν κάποιες σπείρες ληστών για την κλοπή πολυτελών αυτοκινήτων.

Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι αστυνομικές αρχές του Καναδά, γίνεται λόγος για πέντε περιστατικά, όπου επιτήδειοι είχαν τοποθετήσει τις συσκευές ανίχνευσης σε μη αντιληπτά σημεία του αμαξώματος μοντέλων.

Στόχος τους ήταν να τα έχουν υπό στενή παρακολούθηση και μόλις ευοδωθούν οι συνθήκες να προχωρήσουν στην κλοπή τους.

Ειδικότερα, η τοποθέτηση των Airtags στα εμπλεκόμενα αυτοκίνητα γινόταν ενόσω τα τελευταία ήταν παρκαρισμένα έξω από πολυσύχναστα μέρη, όπως είναι ο προαύλιος χώρος πολυκαταστημάτων.

Στη συνέχεια περίμεναν μέχρι να επιστρέψουν στα εύκολα προσβάσιμα πάρκινγκ στις κατοικίες των ιδιοκτητών, για να «χτυπήσουν» κατά τις βραδινές ώρες.

Οι αστυνομικές αρχές αναφέρουν ότι οι «ανιχνευτές» της Apple δεν είναι οι μοναδικές συσκευές που γνωρίζουν μεγάλη απήχηση στις τάξεις των επιτηδείων, δεδομένου ότι χρησιμοποιούν και τα αντίστοιχα προϊόντα της Samsung, τα SmartTags.

Οι αρχές συστήνουν στους οδηγούς να ελέγχουν εξονυχιστικά το εξωτερικού του αμαξώματος. Και εφόσον εντοπίσουν μια ύποπτη συσκευή να καλούν την αστυνομία.

Παράλληλα, προτρέπουν τους οδηγούς χρησιμοποιούν αντικλεπτικές συσκευές – όπως μπάρες κλειδώματος τιμονιού/πεντάλ και συναγερμούς – αλλά και να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους σε κλειστά πάρκινγκ.

newsauto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook