Το Halloween έρχεται! Γιατί να βάλεις την κολοκύθα και στη ρουτίνα ομορφιάς σου

το-halloween-έρχεται-γιατί-να-βάλεις-την-κολοκ-1302835

Σίγουρα θα σου περισσέψει κολοκύθα αυτές τις μέρες… Μην την πετάξεις!

Το Halloween είναι ξεκάθαρα μια μεγάλη γιορτή για την Αμερική, όμως τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται έθιμο και στη χώρα μας. Στις 31 Οκτωβρίου πολύς κόσμος ντύνεται με τρομακτικές στολές, πηγαίνει σε πάρτι και… στολίζει ή φτιάχνει γλυκά με κολοκύθες.

Η κολοκύθα, άλλωστε, είναι το must-have υλικό και διακοσμητικό στοιχείο του Halloween, αλλά και γενικά του φθινοπώρου. Αν, λοιπόν, αυτές τις μέρες διοργανώσεις ένα Halloween party και σου περισσέψουν κολοκύθες, μην τις πετάξεις. Ό,τι περίσσευμα σου μείνει μπορείς να το χρησιμοποιήσεις… για να γίνεις ακόμα πιο όμορφη. Ω, ναι!

Κολοκύθα… η θαυματουργή!

Η κολοκύθα είναι πλούσια σε άλφα υδροξυ-οξέα (aka AHAs), τα οποία βοηθούν στη βαθιά απολέπιση και ανανέωση της επιδερμίδας.

Έχει, επίσης, υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, όπως το λυκοπένιο, το οποίο προστατεύει το δέρμα από τη φθορά που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Τα οφέλη της στο δέρμα δεν σταματούν εδώ! Η κολοκύθα είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία είναι υπεύθυνη για τη λάμψη της επιδερμίδας, για τη μείωση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, αλλά και την εξάλειψη δυσχρωμιών. Περιέχει και ψευδάργυρο, β-καροτένη και βιταμίνη Α, συστατικά τα οποία μειώνουν τις ρυτίδες, αλλά καταπολεμούν και προλαμβάνουν την ακμή.

Και τέλος… Η κολοκύθα περιέχει βιταμίνη Ε, η οποία καταπολεμά τις φλεγμονές, μειώνει τους πόρους, εξισορροπεί τη λιπαρότητα της επιδερμίδας, ενώ μειώνει και την εμφάνιση σημαδιών και μαύρων στιγμάτων.

Πραγματικά, τι άλλο θέλεις για να πειστείς να εντάξεις την κολοκύθα στη ρουτίνα ομορφιάς σου;

Δεν θα σε άφηνα έτσι! Βρήκα για εσένα την πιο εύκολη και… φανταστική diy μάσκα λάμψης με κολοκύθα.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

  • 1 φέτα κολοκύθα (περίπου μισό φλιτζάνι)
  • 1 αυγό
  • Μισό κουταλάκι μέλι
  • Μισό κουταλάκι μηλόξυδο

Βάλε σε μίξερ την κολοκύθα μέχρι να γίνει πουρές. Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και άπλωσε τη μάσκα ομορφιάς σε καθαρή επιδερμίδα. Άσε τη να δράσει για 15-20 λεπτά και ξέπλυνε με κρύο νερό. Πίστεψέ με! Πιο λαμπερή επιδερμίδα δεν θα έχεις δει ποτέ ξανά στον καθρέφτη σου!

queen.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook