Το γράφημα της ντροπής: Η Ελλάδα πιάνει την Ιταλία στη «θλιβερή κούρσα» θανάτων από κορονοϊό

το-γράφημα-της-ντροπής-η-ελλάδα-πιάνει-1352041

Δεν έχει τέλος το ελληνικό δράμα με τους νεκρούς από τον κορονοϊό – Τα επίσημα στοιχεία και η τραγική θέση της χώρας

Μόνο φρίκη προκαλούν τα επίσημα στοιχεία για τους θανάτους από τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Την ώρα που έχουμε φτάσει συνολικά στις 21.328 απώλειες από τον Covid-19, πλέον ξεπερνάμε και αγγίζουμε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία του John Hopkins (OurWorldinData) και σε σχέση τον αριθμό θανάτων από Covid -19 ανά εκατομμύριο πληθυσμού, από την έναρξη της πανδημίας (21 Φεβρουαρίου 2020), η Ελλάδα ξεπέρασε την Ισπανία και αγγίζει την Ιταλία και τη Μ.Βρετανία.

Στις 7 Ιανουαρίου 2022 τα στοιχεία δείχνουν τα εξής:

Ιταλία 2.290 θάνατοι/εκατ.κατοίκων

Βρετανία 2.190

Ελλάδα 2.036

Ισπανία 1.921

Σουηδία 1.512

Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι η καμπύλη θανάτων για την Ελλάδα είναι η μόνη που συνεχίζει να είναι έντονα ανοδική, που σημαίνει ότι είναι ζήτημα λίγου χρόνου η θλιβερή πρωτιά.

Να σημειωθεί ότι η σύγκριση γίνεται με χαρακτηριστικές χώρες. Δηλαδή την Ιταλία που χτυπήθηκε τόσο σκληρά στην πρώτη φάση της πανδημίας, την Ισπανία που την ακολούθησε,τη Βρετανία που στην αρχή αφέθηκε στην τύχη της από τη θεωρία της «ανοσίας της αγέλης» του Μπόρις Τζόνσον και τη Σουηδία που την κατηγορούσαμε ότι δεν παίρνει μέτρα. Τα συμπεράσματα προφανή.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε, ότι με βάση το γράφημα, ένα χρόνο πριν η Ελλάδα απείχε μεγάλη απόσταση από τις άλλες χώρες. Ωστόσο, οι τελευταίοι 12 μήνες είναι η περίοδος της μεγάλης τραγωδίας για την χώρα μας.

Δείτε το σχετικό γράφημα

ieidiseis.gr

4 thoughts on “Το γράφημα της ντροπής: Η Ελλάδα πιάνει την Ιταλία στη «θλιβερή κούρσα» θανάτων από κορονοϊό

  1. Άλλη μια επιτυχία του άριστου Κούλη. Άχρηστος, ανίκανος και επικίνδυνος. Ο πρωθυπουργός με τους τόσους θανάτους από αμέλεια, ιδεοληψία, αδιαφορία, ανικανότητα και ναρκισσισμό. Που πίστεψε ότι επειδή τα ΜΜΕ του έδωσαν τη μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, ήταν ο μεσσίας. Καλά ξεμπερδέματα!!!!

  2. Βάλε και τα αντίστοιχα ποσοστά εμβολιασμού. Ισπανία 85%, Ιταλία 81%, Σουηδία 76%, Μ. Βρετανία 76%, Ελλάδα 73%. Η Ελλάδα από το καλοκαίρι και μετά έμεινε πολύ πίσω – αυτά πληρώνουμε τώρα, αυτοί που πεθαίνουν οι ανεμβολίαστοι είναι σε συντριπτικά ποσοστά. Δεν τους φταίει ο Κούλης, το κλούβιο τους κεφάλι φταίει.

    Πηγή: https://ourworldindata.org/covid-vaccinations

    1. Δηλαδή Tζων το 3% διαφορά στον εμβολιασμό με τους Σουηδούς είναι ο λόγος που έχουμε 524 θανάτους παραπάνω ανα εκατομμύριο. Είναι δυνατόν να φταίει μόνο αυτό; Ναι υπάρχει και ατομική ευθύνη αλλά όχι μόνο , υπάρχουν τεράστιες πολιτικές και ποινικές ευθύνες και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.Ας τελειώσει το παραμύθι επιτέλους.

  3. Οι χώρες που χτυπήθηκαν αρχικά χωρίς καμία προετοιμασία βελτίωσαν τις συνθήκες στην συνέχεια στα νοσοκομεία στις εντατικές, στα σχολεία στα ΜΜΜ και ανέπτυξαν έγκαιρη παρέμβαση από την πρωτοβάθμια φροντίδα σε περίπτωση νοσησης. Τι από τα παραπάνω γίνονται στην χώρα μας; Όλα στον αυτόματο, αν νοσήσεις πας τελευταία στιγμή στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι ανεξέλεγκτη χώρια που μπορεί μα μπεις με κορονοιο και να πεθάνεις από ενδονοσοκομειακη λοίμωξη . Οι μελέτες λένε 1 στους τρεις της εντατικής καταλήγουν από ενδονοσοκομειακη λοίμωξη. Γιατί δεν μπορεί να πάει κάποιος με ιδιωτική ασφάλιση στα ιδιωτικά κέντρα για περίθαλψη παρά στοιβάζονται όλοι στα κρατικά νοσοκομεία; Μήπως για την πλήρη αποδόμηση της κρατικής περίθαλψης και ο ιδιωτικός τομέας να δρέπει τα ακριβά περιστατικά εκτός από κορονοιο; Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα το γράφημα του παραπάνω άρθρου, οι Έλληνες πεθαίνουν πολύ περισσότερο από τους υπόλοιπους ευρωπαίων λόγω της κακής διαχείρισης στην αρχή της νοσησης και στην συνέχεια λόγω των άσχημων συνθηκών στα κρατικά νοσοκομεία. Η ατομική ευθύνη και οι εμβολιασμένοι ανεμβολιαστοι είναι το παραμύθι χωρίς δράκο. Υγεία να έχουμε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook