Το γιουβέτσι στο δείπνο της Ντόρας και η ατάκα της Πιπιλή στον Παπανδρέου: «Γιώργο εδώ τρώμε, δεν έχει πράσινα τσάγια»

το-γιουβέτσι-στο-δείπνο-της-ντόρας-και-925017

Μια μάλλον φαρμακερή ατάκα επιφύλαξε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Πιπιλή στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, από κοινού καλεσμένοι στο διακομματικό τραπέζι που παρέθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη στο σπίτι της στη Γλυφάδα, πριν λίγες ημέρες.

«Μόλις είδα τον Γιώργο, θυμηθήκαμε τα παλιά και του λέω κάποια στιγμή “Γιώργο, να σου ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα γιατί εσύ δεν έρχεσαι συχνά στο σπίτι της Ντόρας”, με κοίταγε ο Γιώργος, “εδώ τρώμε, εδώ δεν έχει πράσινα τσάγια”. Γέλασε ο Γιώργος Παπανδρέου και μου λέει “Όχι, όχι, Φωτεινή είμαι προετοιμασμένος”. Του λέω “πρόσεχε γιατί έτσι και σε δούμε ότι δεν τρως, θα έχουμε ντράβαλα”», είναι η αφήγηση της Φωτεινής Πιπιλή στο ραδιόφωνο Alpha 989.

Αν και διακομματικό, το δείπνο, που έγινε την περασμένη Τρίτη δεν προκαλεί σκάνδαλα ή απόπειρα εσωκομματικής ή βουλευτικής… ανταρσίας, καθώς οι καλεσμένοι ήταν οι βουλευτές που μετέχουν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, επικεφαλής του οποίου είναι η κυρία Μπακογιάννη.

Ως εκ τούτου, η σύνθεση του τραπεζιού ήταν ετερόκλητη μεν, απολύτως δικαιολογημένη δε, με δεδομένο ότι στις αρχές Οκτωβρίου, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση θα συγκροτηθεί σε σώμα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, στο τραπέζι παρακάθισαν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, ο εκπρόσωπος της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης Ευριπίδης Στυλιανίδης καθώς και οι βουλευτές της ΝΔ Θόδωρος Ρουσόπουλος και Φωτεινή Πιπιλή.

Παραδοσιακό ήταν και το μενού που περιελάμβανε γιουβέτσι και μελιτζάνες, που μαγείρεψε η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη, τις ικανότητες της οποίας εξήρε η κυρία Πιπιλή, αν και διαμαρτυρήθηκε επειδή από το τραπέζι έλειπαν τα ντολμαδάκια.

«Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι και πολύ αρχόντισσα διότι κάθε φορά κάνει αντίστοιχο τραπέζι, είτε ανοίγει την οικία της, είτε στο Στρασβούργο. Κάθε φορά που είναι επικεφαλής αντιπροσωπείας. Δεν το έχει κάνει άλλος. Δεν μας είχε ντολμαδάκια. Ξέχασα να της το πω. Είχα προετοιμαστεί γιατί εγώ δεν είμαι του πολύ φαγητού, είμαι του καλού φαγητού και επειδή στην Ντόρα τρώμε εξαιρετικά. Ντολμαδάκια δεν είχε αλλά είχε κάτι μελιτζάνες… Είναι πολύ καλή μαγείρισσα. Και ασχολείται η ίδια. Οι καλές νοικοκυρές να ξέρετε ότι είναι αυτές που μαγειρεύουν και δίνουν το στίγμα. Ήταν πολύ ευχάριστη βραδιά», αποκάλυψε.

Πρωτο Θεμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook