Το Fuel Pass έγινε… επίδομα ακρίβειας: Τα νέα στοιχεία της πληρωμής

το-fuel-pass-έγινε-επίδομα-ακρίβειας-τα-νέα-σ-1409245

Παρότι το μπόνους του Fuel Pass 2 έγινε 15 ευρώ, από 5 ευρώ στον πρώτο γύρο, οι δικαιούχοι συνεχίζουν να επιλέγουν την πίστωση των ποσών που δικαιούνται στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Η καταβολή των ποσών συνεχίζεται.

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο που έδωσε ο υπουργός, είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των δικαιούχων (73%) προτίμησε να μπει η επιδότηση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Αυτό το στοιχείο είναι και αυτό που προβληματίζει το οικονομικό επιτελείο. Μάλιστα, διαρρέεται ότι εξετάζεται σενάριο να μην υπάρξει τελικά Fuel Pass 3, αλλά να δοθεί επίδομα ακρίβειας με τη μορφή ψηφιακής κάρτας για τα ευάλωτα νοικοκυριά, ώστε να αντιμετωπιστεί η σαρωτική ακρίβεια. Το σενάριο ενισχύεται και από το ότι η τιμή της βενζίνης εμφανίζει πτώση.

Υπενθυμίζεται ότι η άυλη κάρτα στο κινητό δίνει και έξτρα 15 ευρώ, όμως μπορεί να ξοδευτεί αποκλειστικά σε πρατήριο βενζίνης για καύσιμα. Στον πρώτο γύρο, πάντως, απέδιδαν τους λόγους που οι δικαιούχοι επέλεξαν τα χρήματα αντί της κάρτας στους εξής λόγους:

  • Δεν έχουν εξοικείωση με την τεχνολογία
  • Δεν είχαν email
  • Χρησιμοποίησαν την επιδότηση για τα καύσιμα, αλλά για να καλύψουν κάποια άλλη ανάγκη που έχει δημιουργηθεί λόγω της ακρίβειας.

Πότε λήγει η αίτηση του Fuel Pass 2

Μπορείτε ακόμα να μπαίνετε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr για να κάνετε αίτηση για το επίδομα βενζίνης. Επιλέγετε το Fuel Pass και εισέρχεστε με τους κωδικούς Taxisnet.

Στη συνέχεια, η πλατφόρμα θα σας ζητήσει να συμπληρώσετε και επικαιροποιήσετε τα εξής στοιχεία:

  • Διεύθυνση email
  • Αριθμό κινητού τηλεφώνου
  • Αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού

Προσοχή με το NFC

Για να λάβετε την ψηφιακή κάρτα στο κινητό, πρέπει να έχετε την τεχνολογία NFC στη συσκευή σας.

Για τα κινητά Android, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις του κινητού και στην αναζήτηση πατάτε «NFC». Αν διαθέτει η συσκευή σας την τεχνολογία, τότε θα σας βγάλει αυτόματα την επιλογή. Μπορείτε να μπείτε στη συνέχεια στην επιλογή που σας βγάζει και να δείτε αν είναι ενεργοποιημένο.

Στα iPhone τα πράγματα διίστανται, ανάλογα με το πόσο παλιό είναι το κινητό σας και ποιο IOS έχει. Πιο αναλυτικά:

Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις και πατήστε στην ενότητα Apple ID στο επάνω μέρος του μενού. Θα δείτε εκεί ή μία λίστα με συσκευές συνδεδεμένες στο Apple ID σας (π.χ. iPad) ή απλά και μόνο το κινητό σας. Κάνετε κλικ στο κινητό και εκεί θα δείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Σημειώνετε ότι θα πρέπει να έχετε iOS 11 ή νεότερη έκδοση. Αν δε, έχετε κατεβάσει το Fuel Pass θα σας το δείξει αυτόματα στη συγκεκριμένη ενότητα.

Τα μοντέλα που δεν έχουν αισθητήρα NFC είναι τα iPhone 5 και παλαιότερα. Από iPhone 6 και μετά χρησιμοποιούν αισθητήρα NFC, αλλά δεν διαβάζουν ετικέτες. Τα iPhone 7 και 7 Plus μπορούν να κάνουν και τα δύο, όμως θα πρέπει να κατεβάσετε εφαρμογή. Από το iPhone 8 και μετά δεν χρειάζεστε καμία εφαρμογή.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook