Το φτηνό πολυμηχάνημα που έχεις στην κουζίνα και οι χρήσεις που δεν ξέρεις

το-φτηνό-πολυμηχάνημα-που-έχεις-στην-κ-1178632

Αποφλοιωτή λαχανικών τον λένε και συχνότερα ψιλόφλουδο καθαριστή και είναι αυτό το μικρό και φτηνό εργαλείο σε σχήμα Υ με το οποίο αποφλοιώνουμε τα λαχανικά.

Μόνο που ο πολυλειτουργικός καθαριστής μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από αυτό και αποδεικνύεται ένας πολύτιμος σύμμαχος στην κουζίνα. Φτάνει να σκεφτείς δημιουργικά.

Με το ίδιο εργαλείο μπορείς δηλαδή να φτιάξεις «μπούκλες» από κρύο βούτυρο ώστε να αλείφεται ευκολότερα στο τοστ. Ή ρινίσματα σοκολάτας για να διακοσμείς γλυκά.

Ακόμα και πολύ λεπτές φέτες τυριού μπορείς να κόψεις, είτε για να ροδοκοκκινίζουν ευκολότερα είτε για φινίρισμα σε μακαρονάδες και σαλάτες.

Με τον ίδιο καθαριστή παίρνεις ένα λεπτό στρώμα της φλούδας του λεμονιού για υπέροχα σπιτικά κοκτέιλ. Και οι χρήσεις του δεν έχουν πρακτικά τέλος, το τέλος είναι μόνο εκεί που σταματά η φαντασία.

Η διακόσμηση φαγητών, γλυκών και ποτών ανεβαίνει πολλά επίπεδα με τη δημιουργική χρήση του ψιλόφλουδου καθαριστή.

Και όπως ακριβώς υποδεικνύει και το όνομά του, μπορείς να κόψεις μεγάλες και λεπτές λωρίδες από λαχανικά όπως τα καρότα, ώστε να φτιάξεις τσιπς λαχανικών, σαλάτες, ακόμα και γρήγορα τουρσιά.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook