Το φθινόπωρο η συνέχεια για το φονικό στον Μυλοπόταμο στο Εφετείο Χανίων

το-φθινόπωρο-η-συνέχεια-για-το-φονικό-σ-1709314

Στις 8 Σεπτεμβρίου αναμένεται να συνεχιστεί στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων η δίκη για τον θάνατο του 49χρονου κυνηγού το 2019 στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου.

Η δίκη που έχει ξεκινήσει από τις 27 Απριλίου, συνεχίστηκε στη 1, στις 6 και στις 9 Ιουνίου. Χθες Παρασκευή με την εξέταση δύο μαρτύρων.

Συνολικά ο κατάλογος των μαρτύρων περιλαμβάνει 25 άτομα, μεταξύ των οποίων, βαλλιστικός αναλυτής και ιατροδικασής και η ακροαματική διαδικασία αναμένεται μακρά.

Στο εδώλιο κάθεται ένας 49χρονος σήμερα που σε πρώτο βαθμό έχει κριθεί ένοχος και έχει καταδικαστεί σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Σε πρώτο βαθμό, το δικαστήριο δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς του ότι βρισκόταν σε άμυνα κι έτσι τον έκρινε ένοχο, όπως άλλωστε είχε προτείνει νωρίτερα και ο εισαγγελέας της έδρας, επιβάλλοντάς του ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Παράλληλα, του επιβλήθηκε ποινή 3 χρόνων και 3 μηνών κατά συγχώνευση για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 2019. Ο 46χρονος είχε πάει για κυνήγι σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου μαζί με άλλα άτομα όταν ο σκύλος του μπήκε στο μαντρί του 49χρονου (τότε) κυνηγού.

Ακολούθησε έντονη λογομαχία με συνέπεια και οι δύο να βγάλουν όπλα και να πυροβολήσουν ο ένας τον άλλον, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 49χρονου κυνηγού.

O 46χρονος -τότε κτηνοτρόφος- υποστήριξε μέσω του συνηγόρου του ότι δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει το θύμα και δήλωσε πως το σκυλί του 49χρονου μπήκε στον χώρο του και επιτέθηκε σε δικό του ζώο και ότι ο ίδιος πυροβόλησε μια φορά στον αέρα για εκφοβισμό. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον δράστη, ο κυνηγός πυροβόλησε εναντίον του και αφού τον τραυμάτισε, εκείνος ανταπέδωσε τα πυρά, χτυπώντας τον θανάσιμα.

Για την διεξαγωγή της δίκης στα δικαστήρια υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία, ενώ η είσοδος στην αίθουσα επιτρέπεται μόνο σε λίγα άτομα και μετά από σωματικό έλεγχο.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook