Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ Χανίων κάνει στάση στις Καλύβες – Το μήνυμα που στέλνει στους νέους

το-φεστιβάλ-της-κνε-χανίων-κάνει-στάση-1025714

Φεστιβαλική εκδήλωση διοργανώνει η ΚΝΕ Χανίων, την Πέμπτη 19 Αυγούστου, στο Λιμανάκι, στις Καλύβες. Όπως ανακοινώνει, με αυτό το σύνθημα, το Φεστιβάλ στέλνει μήνυμα ελπίδας και αντοχής για τις μάχες που έχει μπροστά της η νεολαία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η εκδήλωση «μιλάει» σε κάθε νέο και νέα που προβληματίζεται για το «τι πρέπει να γίνει για να αλλάξουν τα πράγματα» και δίνει απάντηση ότι ναι, σήμερα μπορούμε να ζούμε καλύτερα.

Στέλνει μήνυμα – οδηγό για τη δράση, για την αδιάκοπη πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες, για το πραγματικά νέο και καινοτόμο που βρίσκεται στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Στέλνει μήνυμα ότι υπάρχει η κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, με τις δυνατότητες και τα μέσα της παραγωγής στα χέρια του λαού και αξίζει να παλέψει τολμηρά και η νεολαία γι’ αυτή. Γιατί η ελπίδα βρίσκεται στη σύγκρουση, στον αγώνα, στην ταξική πάλη!

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που τα κρούσματα στον Νομό μας, και συνολικά στο νησί έχουν χτυπήσει κόκκινο, παρόλα αυτά βλέπουμε στα μάτια μας ακόμα μια φορά την «ανεπάρκεια» στην πολιτική της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κατάσταση, μετακυλίοντας για μια ακόμα φορά την ευθύνη στον λαό.

Η κυβέρνηση συνεχίζει το αφήγημα της «ατομικής» ευθύνης , μην παίρνοντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαού από την πανδημία, ενίσχυσης του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, για την ενημέρωση του λαού για το εμβόλιο , για την παρακολούθηση όσων εμβολιάζονται. Για όλα τα παραπάνω δεν υπάρχει το δημοσιονομικό περιθώριο , ενώ σύμφωνα με την κυβέρνηση: «δεν είναι η λύση σε όλα οι προσλήψεις».

Την ίδια στιγμή οι επιχειρηματικοί όμιλοι , οι εφοπλιστές, οι ξενοδόχοι, οι μονοπωλιακοί όμιλοι στις μεταφορές ήδη κάνουν σχέδια για το πώς θα αξιοποιήσουν το νέο πακέτο στήριξης δις ευρώ που θα κατευθυνθεί στις τσέπες τους από το λεγόμενο Ταμείο Ανάκαμψης. Αντίστοιχα οι χώροι εκπαίδευσης ετοιμάζονται να ανοίξουν με τους ίδιους ή ακόμα και χειρότερους όρους από πέρυσι.

Όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που ολοένα και περισσότεροι επιστήμονες συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο από μόνο του δεν φτάνει, αφού οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν εξίσου τις μεταλλάξεις του ιού, ενώ ο περιορισμός της επιδημιολογικής επιτήρησης, με τις εξαιρέσεις από τα δωρεάν τεστ, ως κίνητρο τάχα για να εμβολιαστούν περισσότεροι, αυξάνει τον κίνδυνο να ξεφύγουν από το δίχτυ άλλες μεταλλάξεις και να καταστούν επικίνδυνες για τον λαό.

Η πολιτική της κυβέρνησης, συνεχίζοντας επάξια το έργο των προηγούμενων είναι αυτή βαφτίζει περιττό κόστος τις λαϊκές ανάγκες, για δωρεάν πρόσβαση στην Παιδεία, την Υγεία, στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το κράτος τους φαντάζει ανίκανο να προστατέψει τον λαό από τις καταστροφικές πυρκαγιές, τις πλημμύρες, θεωρεί περιττό κόστος τις αναγκαίες υποδομές που έχουν ανάγκη ο λαός και η νεολαία της Υπαίθρου. Αντίθετα είναι πολύ ικανό όταν είναι να χρηματοδοτήσει νέα επιχειρηματικά σχέδια, τους σχεδιασμούς το ΝΑΤΟ, των φονιάδων των λαών που έχουν μετατρέψει το νησί μας σε αβύθιστο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ.

Για ακόμα μία χρονιά το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στον Νομό Χανίων κάνει στάση στις Καλύβες, στο λιμανάκι.

Στέλνουμε το μήνυμα από την Φεστιβαλική εκδήλωση στις Καλύβες ότι μας αξίζει καλύτερη ζωή. Η νεολαία με μπροστάρηδες τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε κάθε χώρο, θα βάλουν εμπόδια στα σχέδια της κυβέρνησης και των ενώσεων τους που θέλουν να μετατρέψουν την ζωή μας σε σύγχρονη σκλαβιά τον 21οαιώνα. Που όσο αφορά τους μαθητές ετοιμάζουν ένα σχολείο με το νομοσχέδιο που πρόσφατα ψήφισαν σε ατελείωτο εξεταστικό κέντρο, να είναι «ανεξάρτητο» και «αυτόνομο», στην πραγματικότητα να ξεκοπεί τελείως η χρηματοδότηση του κράτους για την παιδεία, και το κάθε σχολείο να είναι «έρμαιο» να ψάχνει χορηγούς.

Την πολιτική της κυβέρνησης και των αρμόδιων Δήμων την έχουν βιώσει οι μαθητές και η νεολαία του Αποκόρωνα όλα αυτά τα χρόνια

Από πού να ξεκινήσουμε, η λίστα είναι αμέτρητη:

  • Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς των σχολείων του Αποκόρωνα, εδώ και πάνω από μια δεκαετία μέσα από τις κινητοποιήσεις τους διεκδικούν να μην κάνουν μάθημα σε προκάτ. Να αναβαθμιστούν τα σχολεία του Αποκόρωνα, να λυθεί μόνιμα το κτηριακό πρόβλημα στον Βάμο , με ένα νέο σύγχρονο κτήριο. Εδώ και χρόνια η απάντηση που παίρνουν από όλες τις κυβερνήσεις, τις Δημοτικές αρχές είναι ότι το έργο δρομολογείται.
  • Κάθε χρόνο τα σχολεία της Υπαίθρου αντιμετωπίζουν προβλήματα με ελλείψεις καθηγητών, καθυστερήσεις σε βιβλία, κλείσιμο ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ της Υπαίθρου.
  • Εν μέσω πανδημίας επουδενί δεν εξασφαλίστηκε η ισότιμη πρόσβαση των μαθητών στην εξ αποστάσεως διδασκαλία με δωρεάν, γρήγορο ίντερνετ και τάμπλετ για κάθε μαθητή. Αντίθετα ακόμα και όταν άνοιξαν τα σχολεία, μαθητές στοιβάζονταν σε τάξεις ΠΡΟΚΑΤ, στα λεωφορεία, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθούσε να μας πείσει ότι ο ιός δεν μεταδίδεται σε τμήματα με 25 μαθητές.

Η μόνη λύση απέναντι στα προβλήματα αυτά είναι η οργάνωση και ο ανυποχώρητος αγώνας για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού και την νεολαίας.

Σε αυτούς του αγώνες το ΚΚΕ και η νεολαία του η ΚΝΕ ήταν και θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή. Είναι επιτακτική ανάγκη βάλουμε φρένο στο σχολείο που μας ετοιμάζουν, να δώσουμε «γκάζι» για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων.

Με μόνιμο και επαρκές διδακτικό προσωπικό, με σύγχρονες εγκαταστάσεις, ειδικότερα στην συγκεκριμένη περίοδο παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υγιεινής για εκπαιδευτικούς γονείς και μαθητές.

Τώρα είναι η ώρα οι αγώνες αυτοί να συναντηθούν με την ανατρεπτική πρόταση του ΚΚΕ για ένα σχολείο Ενιαίο Δωδεκάχρονο , σύγχρονης Γενικής Παιδείας. Να συναντηθούν με τους κομμουνιστές ώστε η Παιδεία να είναι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, βγάζοντας ολόπλευρα μορφωμένους ανθρώπους που θα θέτουν την επιστήμη τους, στην υπηρεσία του λαού και των αναγκών του. Το ΚΚΕ κάνει κάλεσμα ώστε όλο και περισσότεροι νέοι να παλέψουν για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, για τον σοσιαλισμό κομμουνισμό.

Στις Καλύβες το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Παρουσίαση – συζήτηση για τις αλλαγές στην Παιδεία, με θέμα : «Θέλουμε Παιδεία που να τα δίνει όλα σε όλους και όχι λίγα σε λίγους». Στην συζήτηση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών της περιοχής του Αποκόρωνα.
  • Προβολή ταινίας με θέμα: «Τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα».
  • Επίσης στον χώρο θα λειτουργήσει ταβέρνα και βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Επίσης στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook