Το Facebook ετοιμάζει μία νέα λειτουργία για τον κύκλο στενών φίλων – Δείτε τι είναι το «Favorites»

το-facebook-ετοιμάζει-μία-νέα-λειτουργία-για-958599

Μια νέα λειτουργία που θα επιτρέπει στους χρήστες του να μοιράζονται περιεχόμενο με έναν περιορισμένο κύκλο στενών φίλων αναπτύσσει το Facebook. Το χαρακτηριστικό γνώρισμά του, με το όνομα «Favorites» («Αγαπημένοι»), διέρρευσε στην τεχνολογική κοινότητα και πλέον φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

Πρόκειται για μια παρόμοια προσέγγιση με τη λειτουργία «Close Friends» («Στενοί Φίλοι») του Instagram, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα theverge. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτρέπεται στον χρήστη του κοινωνικού μέσου να ορίσει χειρονακτικά ορισμένους φίλους που θα βρίσκονται στον εσωτερικό του κύκλο. Στη συνέχεια, κάθε φορά που θα αναρτάται ένα story ή μια φωτογραφία που θέλει ο χρήστης να μοιραστεί, χρησιμοποιώντας το Messenger, θα παρουσιάζεται στα άτομα που βρίσκονται σε αυτήν τη λίστα.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα σημείο που βρίσκεται μεταξύ του να βλέπουν όλοι οι φίλοι το περιεχόμενο που έχει αναρτηθεί στην ιστορία του χρήστη στο Facebook και του να σταλεί ιδιωτικά στους φίλους μέσω άμεσου μηνύματος. Ωστόσο, σε αντίθεση με το Instagram, το Facebook λέει ότι η λειτουργία αυτή δεν είναι ένας τρόπος περιορισμού του ποιος βλέπει την πραγματική ιστορία που αναρτήθηκε.

Το «Favorites» αναφέρεται ως μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μοιράζονται περισσότερα στο Facebook, χωρίς να ανησυχούν για τη λίστα των διαδικτυακών φίλων που αποτελούν περιστασιακές γνωριμίες, οι οποίες έχουν συσσωρευθεί κατά τη διάρκεια των ετών. Μάλιστα, ευθυγραμμίζεται με τις προσπάθειες του CEO του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, να στρέψει τα κοινωνικά δίκτυα της εταιρείας σε μια πιο επικεντρωμένη στην προστασία της ιδιωτικής ζωής πλατφόρμα επικοινωνιών.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook