To Facebook θα αναγνωρίζει τα πρόσωπα ακόμα και σε φωτογραφίες που δεν τους έχουν κάνει tag

to-facebook-θα-αναγνωρίζει-τα-πρόσωπα-ακόμα-και-519962

Νέα, προαιρετικά- όπως υπογραμμίζεται σχετικά- εργαλεία τα οποία βοηθούν τους χρήστες του να «διαχειρίζονται καλύτερα την ταυτότητά τους, μέσω αναγνώρισης προσώπου» ανακοίνωσε το Facebook.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση στο Newsroom του Facebook από τον Γιοακίν Κουϊνονέρο Καντέλα, διευθυντή Applied Machine Learning, πρόκειται για την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιείται για να υποδείξει φίλους που ενδεχομένως ένας χρήστης να θέλει για να κάνει tag («ετικέτες») σε φωτογραφίες ή βίντεο.

«Τα χαρακτηριστικά αυτά σας βοηθούν να βρείτε φωτογραφίες στις οποίες δεν είστε tagged και να βρείτε πότε άλλοι ίσως να προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την εικόνα σας ως φωτογραφία προφίλ τους. Επίσης, εισάγουμε έναν τρόπο για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης να μαθαίνουν περισσότερα για το ποιοι βρίσκονται στις φωτογραφίες τις οποίες συναντούν στο Facebook».

Σύμφωνα με τον Καντέλα, χρήστες είπαν πως τους φαίνεται πιο εύκολο να διαχειρίζονται την αναγνώριση προσώπου μέσω μιας απλής ρύθμισης, «οπότε φέρνουμε σε αυτά τα εργαλεία μια απλή επιλογή “on/off”».

«Αν οι ρυθμίσεις προτάσεων ετικέτας είναι στο “καμία’, τότε η default ρύθμιση αναγνώρισης προσώπου θα είναι στο off, και θα παραμένει έτσι μέχρι να αποφασίσετε να την αλλάξετε» συμπληρώνεται σχετικά.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως, εάν ο χρήστης βρίσκεται σε μια φωτογραφία και «είναι μέρος του κοινού στο οποίο απευθύνεται αυτή» το Facebook θα τον ενημερώνει. Αν και ο Καντέλα γράφει πως «έχετε τον έλεγχο της εικόνας σας στο Facebook και μπορείτε να κάνετε επιλογές όπως το αν θέλετε να κάνετε tag τον εαυτό σας, αν δεν το θέλετε, ή να απευθυνθείτε σε αυτόν που ανέβασε τη φωτογραφία σε περίπτωση που έχετε προβληματισμούς», υπογραμμίζοντας ότι «πάντα σεβόμαστε το privacy setting που επιλέγουν οι χρήστες όταν ανεβάζουν φωτογραφίες στο Facebook, και δεν θα λάβετε ενημέρωση εάν δεν ανήκετε στο κοινό της», πολλά sites του ειδικού Τύπου δίνουν έμφαση στη διάσταση «μεγάλου αδελφού» της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου του κοινωνικού δικτύου και τη μεγάλη δύναμη που κάτι τέτοιο συνεπάγεται.

Όσον αφορά στο πού είναι διαθέσιμες αυτές οι νέες λειτουργίες, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν περιλαμβάνονται ο Καναδάς και η ΕΕ, όπου «αυτή τη στιγμή δεν προσφέρουμε τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου».

One thought on “To Facebook θα αναγνωρίζει τα πρόσωπα ακόμα και σε φωτογραφίες που δεν τους έχουν κάνει tag

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook