Το έξυπνο κόλπο με τα λαχανικά εν μέσω καραντίνας

το-έξυπνο-κόλπο-με-τα-λαχανικά-εν-μέσω-κ-1014812

Η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού και τα αυστηρά μέτρα που έχουν παρθεί με παραμονή στο σπίτι προκειμένου να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και του γύρω μας, έχει αλλάξει την καθημερινότητά μας. Αν και ο πανικός σε αυτή την περίπτωση είναι ο χειρότερος σύμβουλος, πολλοί είναι εκείνοι που συρρέουν στα σούπερ μάρκετ, δημιουργώντας συνωστισμό.

Οι ειδικοί τονίζουν πως πρέπει να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας εκτός σπιτιού, αυστηρά στις απαραίτητες. Μάλιστα, συμβουλεύουν πως για να περιορίσουμε τις συχνές επισκέψεις μας στα σούπερ μάρκετ, να αγοράσουμε τρόφιμα που μας είναι απαραίτητα για τις ημέρες που είμαστε σε καραντίνα.

Και ανάμεσα στις αγορές που πρέπει να κάνουμε, είναι και τα λαχανικά και φρούτα, απαραίτητα τρόφιμα στο καθημερινό μας διαιτολόγιο. Ωστόσο, υπάρχει η εξής απλή απορία: πώς θα διατηρηθούν τα λαχανικά τόσες ημέρες;

Οι ειδικοί προτείνουν να αγοράζουμε πιο άγουρα λαχανικά και φρούτα, μιας και αντέχουν περισσότερο. Τα πιο ώριμα να τα επιλέξουμε για τις πρώτες ημέρες της παραμονής στο σπίτι.

Επίσης, ένα άλλο μυστικό για να διατηρηθούν περισσότερο τα λαχανικά μέσα στο ψυγείο, είναι να τοποθετήσετε στα συρτάρια των λαχανικών, χαρτί κουζίνας. Απορροφά την υγρασία και δεν επιτρέπει στα φρούτα και τα λαχανικά να σαπίσουν γρήγορα.

baby.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook