Το εξαφανισμένο Boeing κατερρίφθη κατά λάθος – Οι 5 άνθρωποι που ξέρουν τι συνέβη

το-εξαφανισμένο-boeing-κατερρίφθη-κατά-λάθ-818617

Από πυρά του στρατού της Μαλαισίας «καταρρίφθηκε κατά λάθος» το μοιραίο Boeing της Malaysia Airlines πιστεύει ένας Ιρλανδός εμπειρογνώμονας, που ερευνά εδώ και πέντε χρόνια το μυστήριο της εξαφάνισης της MH370.

Ο Νόελ Ο’ Γκάρα υποστηρίζει μάλιστα ότι μίλησε με άτομα που είδαν το αεροσκάφος τις τελευταίες στιγμές του κι ότι οι πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό του Boeing, που χάθηκε στις 8 Μαρτίου του 2014 με 239 επιβαίνοντες ενώ πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο.

Στο επίσημο πόρισμα που έδωσε στη δημοσιότητα στις 30 Ιουλίου του 2018 η κυβέρνηση της Μαλαισίας ανέφερε ότι σύμφωνα με όλα τα στοιχεία το αεροσκάφος έφυγε από την προγραμματισμένη πορεία του όχι λόγω μηχανικών βλαβών ή ενώ βρισκόταν στον αυτόματο πιλότο, αλλά ενώ είχε τον έλεγχο του κάποιος στο πιλοτήριο κι ότι εσκεμμένα το οδήγησε στον Ινδικό Ωκεανό.

Αλλά ο Ο’ Γκάρα πιστεύει ότι «το πιθανότερο είναι η MH370 να βρίσκεται ακόμη στο βυθό της θάλασσας σ’ εκείνη την περιοχή. Εκτός κι αν η κυβέρνηση της Μαλαισίας το ανέσυρε αργότερα», όπως είπε στην εφημερίδα The Sun. «Θα πρέπει να γνωρίζουν ακριβώς, ή σε απόσταση λίγων μιλίων το σημείο όπου κατέπεσε», τόνισε.

Ένα από τα άτομα με τα οποία λέει ότι μίλησε Ο’ Γκάρα, ήταν ένας Νεοζηλανδός ονόματι Μάικ ΜακΚέι, ο οποίος του είπε ότι είδε το αεροσκάφος να πέφτει από την εξέδρα άντλησης πετρελαίου, στην οποία εργαζόταν κοντά στο Βιετνάμ. Το αεροσκάφος «έπεφτε γρήγορα, ενώ στο πιλοτήριο έδιναν μάχη για τον έλεγχό του» είπε ο ΜακΚέι.

Η Λατίφε Νταλίλα επέβαινε σ’ ένα άλλο αεροσκάφος και είδε, όπως είπε, ένα αεροπλάνο στην επιφάνεια της θάλασσας την ώρα που εξαφανίστηκε η ΜΗ370».

Η Αγγλίδα ιστιοπλόος Κάθριν Τη είπε στους Αυστραλούς ερευνητές ότι είδε ένα φλεγόμενο αεροσκάφος και δύο μικρότερα να πετούν από πάνω, ενώ ταξίδευε προς το Πουκέτ της Ταϊλάνδης.

Στο χάρτη διακρίνεται το πιθανό σημείο συντριβής του αεροσκάφους στον Πορθμό της Μάλακκα (χάρτης: The Sun)

Οι δύο άλλοι μάρτυρες, τους οποίους επικαλείται ο Ιρλανδός εμπειρογνώμονας, είναι δύο ψαράδες από τη Μαλαισία, που υποστήριξαν ότι το αεροπλάνο έπεσε ανοικτά του Κότα Μπάρου στον πορθμό της Μαλάκκα, μία στενή θαλάσσια έκταση, μήκους 805 χλμ. μεταξύ της Μαλαισιανής χερσονήσου και της νήσου Σουμάτρα της Ινδονησίας.

Ο Ο’ Γκάρα ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση της Μαλαισίας ίσως συγκάλυψε τη συντριβή του αεροσκάφους και απομάκρυνε από τη θάλασσα τα αποδεικτικά στοιχεία.

Η εξαφάνιση του αεροσκάφους παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία της αεροπλοϊας. Αν και εντοπίστηκαν κάποια συντρίμμια του ανοικτά των ακτών της Αφρικής, δεν βρέθηκε κομμάτι της ατράκτου παρά την έρευνα σε μια έκταση 46.000 τετραγωνικών μιλίων στον Ινδικό Ωκεανό.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook