Το έστρωσε ακόμα και στις Κυκλάδες – Εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο από Μύκονο, Τήνο, Σύρο

το-έστρωσε-ακόμα-και-στις-κυκλάδες-εν-1362836

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ελπίς» με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα φαινόμενα επιμένουν σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ και σήμερα Κυριακή θα πλήξουν ακόμη και τα πεδινά, καθώς και παραθαλάσσια τμήματα νησιών.

Ήδη τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους σε Κυκλάδες, Εύβοια και Κρήτη.

Στα «λευκά» τα νησιά των Κυκλάδων

Στα «λευκά» έχουν ντυθεί από νωρίς το πρωί της Κυριακής Άνδρος, Σύρος, Τήνος και Μύκονος ενώ αισθητή είναι και η πτώση της θερμοκρασίας.

Οι δήμοι των Κυκλάδων έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κακοκαιρία.

Οι πρώτες «άσπρες» εικόνες φτάνουν απο το χωριό Βουρκωτή της Άνδρου σε υψόμετρο 620 μέτρων.

Εικόνες από τη χιονισμένη Άνδρο:

Τα μηχανήματα του Δήμου ήδη έχουν ξεκινήσει την προσπάθεια να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό, ενώ σύμφωνα με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Βουρκωτη – Άρνη.

Χιόνια και στην… Ερμούπολη

Αισθητή και έντονη είναι η χιονόπτωση και στη Σύρο, η οποία ήδη έχει κάνει την εμφάνισή της από το βράδυ του Σαββάτου με το φαινόμενο να είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Σε περιοχές όπως η Απάνω Μεριά, η Άνω Σύρος, το Πισκοπειό, η Αληθινή, τα Χρούσσα, η Ανάσταση, όπως και άλλα σημεία του νησιού η χιονόπτωση είναι πιο έντονη.

Χιόνι έχει πέσει και σε πιο πεδινά σημεία, ακόμη και στην Ερμούπολη, ενώ το φαινόμενο θα γίνει πιο έντονο κατά τη διάρκεια της Κυριακής.

Μέχρι στιγμής, προβλήματα παρουσιάζονται μόνο στην περιοχή της Απάνω Μεριάς με κάποιους δρόμους να έχουν κλείσει λόγω έντονης χιονόπτωσης. Συνίσταται, οι μετακινήσεις στο νησί να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή.

Το ‘στρωσε και στο νησί των ανέμων

Η κακοκαιρία «Ελπίς» που πλήττει ολόκληρη την Ελλάδα έντυσε στα λευκά και την Μύκονο. Σύμφωνα με το mykonoslive.tv από το πρωί χιονίζει στην κοσμοπολίτισσα των Κυκλάδων με αποτέλεσμα να το έχει στρώσει σε πολλές περιοχές.

Aπό τον λευκό κλοιό, μάλιστα, δεν ξέφυγαν ούτε οι διάσημες παραλίες του νησιού. Οι εικόνες με το στρωμένο χιόνι που καταγράφει το παρακάτω βίντεο σε συνδυασμό με τα όμορφα τοπία της Μυκόνου δημιούργησαν ένα παραμυθένιο σκηνικό που οι κάτοικοι είχαν αρκετό καιρό να αντικρύσουν.

Εικόνες από τη χιονισμένη Σύρο

Στα «λευκά» έχει ντυθεί σχεδόν και όλο το νησί της Τήνου.

Μοναδικές εικόνες από την Τήνο:

Φρέσκο χιόνι στο Οροπέδιο Λασιθίου

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» έφτασε και στην Κρήτη καθώς χθες το βράδυ έκανε την εμφάνισή του το φρέσκο χιόνι στις ορεινές περιοχές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Οροπέδιο Λασιθίου όπου τις τελευταίες ώρες χιονίζει ντύνοντάς το στα… λευκά.

Η θερμοκρασία βρίσκεται υπό το μηδέν ενώ η οδήγηση, σύμφωνα και με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας του δήμου, γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Χιόνισε μέχρι και στην παραλία στην Εύβοια

Πυκνό χιόνια πέφτει από το βράδυ του Σαββάτου και σε πολλές περιοχές στην Εύβοια, έχοντας ωστόσο προκαλέσει και πολλά προβλήματα.

Χωριά όπως, τα Κριεζά, τα Ζάρκα, οι Τσακαίοι, ο Αγιάννης, Άγιος Λουκάς αλλά και ο πάνω Αλμυροπόταμος στην νότια Εύβοια, από χθες το βράδυ λίγο μετά τις 12:00, ντύθηκαν στα λευκά μέσα σε λίγη ώρα, με την έντονη χιονόπτωση να σκεπάζει δρόμους, οχήματα και σκεπές σπιτιών.

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Η Δευτέρα και η Τρίτη θα είναι η «μητέρα των μαχών» για τον κρατικό μηχανισμό, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο , ο οποίος μίλησε στο protothema.gr και ανέφερε ότι οι χιονοπτώσεις στην Αττική ενδεχομένως να πάρουν παράταση έως και την Τετάρτη το μεσημέρι. Από την Πέμπτη θα αρχίσει να μας αποχαιρετά το συγκεκριμένο κύμα της κακοκαιρίας, το οποίο θα οδηγήσει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και πολικό ψύχος όπου θα επηρεάσει όλη τη χώρα. Στα βόρεια προάστια της Αττικής, τις επόμενες ημέρες, θα έχουμε αρνητικές θερμοκρασίες -1, -2, -3 βαθμούς κελσίου με αποτέλεσμα και στην Αττική να επικρατήσει ισχυρός παγετός.

Συγκεκριμένα πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή χιονόνερο αναμένονται στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της Πελοποννήσου και τοπικές χιονοπτώσεις σε περιοχές πάνω από τα 300 μέτρα, οι οποίες γρήγορα θα σταματήσουν. Χιονοπτώσεις, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένονται ακόμα και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα των νησιών του Αιγαίου, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook